El ple de la Diputació de Castelló aprova 900.000 euros per a iniciar en 2022 la remodelació de Sant Joan Sant Joan Penyagolosa

El projecte compta amb un pressupost global de 4 milions d'euros que serà finançat al 50% per la Diputació de Castelló i la Generalitat Valenciana

General 19 de abril de 2022 Redacció Redacció
kk

El ple de la Diputació ha aprovat un conveni de col·laboració amb el Bisbat de Sogorb-Castelló dotat amb 893.457,50 euros, que és la quantitat que invertirà la institució provincial en 2022 per a la rehabilitació del Santuari de Sant Joan de Penyagolosa. Així ho ha anunciat el president, José Martí, qui ha destacat que els pressupostos vigents de #MésImpulsCastelló fan possible que enguany arranquen les obres per a donar compliment al compromís adquirit en el seu moment amb la Generalitat Valenciana i la Diòcesi per a recuperar el complex per a usos culturals, ecològics, etnològics, religiosos i turístics.

L'aportació econòmica que realitzarà la Diputació en la present anualitat permetrà fer els treballs de tabiqueria i les instal·lacions de llum i aigua a l'interior dels diferents edificis, així com dotar-los d'uns nous, resistents i modernes teulades.

Diputació, Generalitat i Bisbat

Martí ha recordat que el nou conveni amb el Bisbat de Sogorb-Castelló que s'aprovarà el dimarts és conseqüència de l'acord marc subscrit en el seu moment entre la pròpia Diputació, la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport i el Bisbat de Sogorb-Castelló per a la recuperació i rehabilitació integral del santuari. El document té vigència fins al 31 de desembre de 2023, encara que en el mateix es contempla la seua possible pròrroga fins a finals de 2024.

Pressupost global de 4 milions

En el citat conveni marc s'estableix que el pressupost global de la remodelació del complex Sant Joan de Penyagolosa ascendeix a 4 milions d'euros, que seran aportats al 50% per la pròpia Diputació de Castelló i la Generalitat Valenciana, encara que les diferents fases de les obres seran licitades i executades pel Bisbat.

Prioritat estratègica

El president de la Diputació recorda que la rehabilitació integral del santuari «és una de les prioritats del govern progressista del canvi que va tirar a caminar el 28 de juny de 2019, en la qual treballem en aliança amb la Conselleria de Cultura i el propi Bisbat». Segons explica, «ens bolquem amb Sant Joan de Penyagolosa perquè és de justícia fer-ho i, a més, necessari». En la seua opinió, «urgia actuar en la recuperació d'un complex que havia quedat en desús en 2018 després d'un sever procés de degradació, unes instal·lacions que guarden una important part de la nostra història i que han de contribuir a escriure un esperançador futur».

Martí destaca que la recuperació del santuari és coherent amb la línia estratègica de lluita contra la despoblació que lidera la nova Diputació perquè «ens permetrà disposar d'un complex modern en un parc natural, amb capacitat per a generar activitat turística i econòmica».

La nova hostatgeria de Sant Joan de Penagolosa tindrà capacitat per a 70 comensals i en ella podran pernoctar fins a 46 persones.

Te puede interesar
Lo más visto