La primera fase de l'espai cultural d'Almenara serà la gran aposta de les inversions del Pla Castelló Avança en la localitat

Es renovarà la gespa artificial del camp de fútbol 7, es construirà el "got" de la Font i s'instal·laran àrees d'ombra i elements de protecció solar en els centres educatius

Cultura 23 de abril de 2022 Redacció Redacció
antiga escola infantil
Antiga escola infantil L'antiga guarderia es convertirà en la seu i punt de trobada de les distintes associacions locals en l'àmbit musical i artístic

L'alcaldessa d'Almenara, Estíbaliz Pérez, ha anunciat que seran quatre les inversions que es realitzaran a Almenara dins del Pla Castelló Avança de la Diputació de Castelló que substitueix als antics Plans d'Obres i Serveis (Pla 135) i que suposarà la inversió en la localitat de 235.100 euros repartits en dues anualitats, complint els requisits de la convocatòria així com els Objectius de Desenvolupament Sostenible de Nacions Unides. Destacar que les inversions compten amb el vistiplau dels grups municipals i regidors no adscrits després del procés de consens realitzat i en el qual s'han aportat nombroses iniciatives, que es tindran en compte.

La inversió més quantiosa es destinarà a la rehabilitació de l'edifici de l'antiga Escola Infantil de la localitat amb un import de 114.760 euros per a convertir-lo en l’Espai Cultural d’Almenara. L'alcaldessa, Estíbaliz Pérez ha destacat que “busquem crear un gran espai per a la música i les arts en la localitat, perquè volem que aquesta antiga guarderia on ara es troba la banda i l'escola de música, es convertisca en la gran seu i punt de trobada de totes les associacions locals en l'àmbit musical i artístic, on puguen, no sols assajar, sinó també realitzar totes les seues activitats”. Aquesta inversió serà la primera de les fases d'un ambiciós projecte valorat en més de 500.000 euros i que es busca realitzar obtenint altres subvencions i ajudes.

En l'àmbit esportiu, l'actuació se centrarà en la renovació del camp de futbol 7 de la localitat situat en el Camp de Futbol de la Corona. Està prevista una inversió de 47.397 euros per a aquesta rehabilitació que permeta recuperar la instal·lació.

Les actuacions del Pla Castelló Avança continuaran posant en valor un dels espais més característics del nucli històric d'Almenara com és la Plaça de la Font on s'està actuant ara dins del Pla 135. Així les tasques continuaran amb la reconstrucció el més aproximada possible a l'original del “got” de la font d'aquesta plaça per un import de 31.218 euros.

Finalment, la inversió conclourà en mesures en els centres educatius locals. En concret es destinaran 41.723 euros en elements i espais d’ombra que servisquen per a la protecció del sol en aquests llocs, millorant les instal·lacions així com el benestar i comoditat de totes les persones que configuren les comunitats educatives d'aquests centres.

L'alcaldessa, Estíbaliz Pérez, ha agraït la col·laboració dels “diversos grups municipals i edils no adscrits” en unes inversions tan importants per a la localitat. També ha agraït les iniciatives i propostes presentades per totes les formacions, assenyalant que “aquestes quatre eren les més viables dins dels paràmetres de la convocatòria realitzada després dels estudis que hem fet”. No obstant això, Pérez ha informat que “prenem bona nota de les propostes que ens han traslladat, per la qual cosa, aquelles que són de menor import les executarem directament a través de la Brigada Municipal d'Obres i Serveis, mentre que les més elevades buscarem fórmules per a poder aconseguir les ajudes pertinents per a poder executar-les”. A partir d'ara les quatre iniciatives proposades seguiran els tràmits administratius per a aconseguir l'execució d'aquestes inversions corresponents a aquestes dues anualitats.

Te puede interesar
Lo más visto