Es coordina el protocol de seguretat d’aquesta festivitat que l’any passat va ser declarada Festa d’Interés Turístic Provincial

David García: "aquesta festa congrega a milers de persones no sols de la nostra localitat també ens visiten persones d’altres poblacions dels voltants"

General 22 de abril de 2022 Redacció Redacció
IMG_5891

Després de dos anys la població de Nules tornarà a celebrar el tradicional cercavila de Sant Vicent, ja que degut a la pandèmia no s’ha pogut organitzar un dels actes més destacats d’aquesta localitat en el qual participen milers de persones. De fet, la festivitat de Sant Vicent destaca a aquesta localitat de la comarca de la Plana Baixa per la celebració del cercavila protagonitzat per les quintes.

Precisament enguany se celebrarà per primera vegada com a Festa d’Interés Turístic Provincial, ja que al mes de març de l’any 2021 la Generalitat Valenciana va atorgar la declaració de Festa d’Interés Turístic Provincial de la Comunitat Valenciana a les Festes de Sant Vicent de Nules.

Per aquest motiu, ahir va tindre lloc una reunió per a coordinar el dispositiu de seguretat d’aquesta festivitat i que ha comptat amb la presència de l’alcalde, David García; del cap de la Policia Local de Nules; Ernesto Hurtado; d’una representació de la Quinta que organitza l’esdeveniment; a més també han estat presents representants de Creu Roja, Protecció Civil i personal de la Brigada Municipal.

Amb tot, l’alcalde destaca que “aquesta festa congrega a milers de persones no sols de la nostra localitat també ens visiten persones d’altres poblacions dels voltants. Per tant, es tracta d’un dels actes més multitudinaris que se celebren a Nules, de manera que cal previndre i coordinar totes les accions per a que la festa es desenvolupe de la millor manera possible”.

Així doncs, el cercavila tindrà lloc dilluns, 25 d’abril, i les quintes participants eixiran com és costum des de la Plaça Major a les 9 del matí. De fet, de l’organització d’aquesta festa s’encarrega enguany la Quinta de l’any 1995, que havia d’haver celebrat aquesta festivitat l’any 2020. Cal assenyalar que va ser la Quinta de l’any 1961 la que en el seu dia va instaurar aquesta festa que actualment compta amb molta tradició i està molt arrelada entre el veïnat de Nules.

Te puede interesar
Lo más visto