La Diputació de Castelló destina 52.000 euros a subvencionar la instal·lació de castells inflables a l'estiu en 115 pobles de menys de 5.000 habitants

El president José Martí insisteix en la seua idea que els pobles estan ben cuidats i compten cada vegada amb més serveis. També assenyala que enguany s'han reforçat les exigències en matèria de seguretat dels inflables

General 25 de abril de 2022 Redacció Redacció
1365-1024

La Diputació de Castelló ha renovat per un any més l'activitat itinerant de parc infantil inflable. D'aquesta manera, la corporació provincial ha obert el termini d'inscripció perquè aquells ajuntaments de la província amb una població menor a 5.000 habitants puguen optar a aquesta subvenció, dotada amb 52.000 euros, que es realitzarà entre els mesos de juliol i agost.

Així ho ha confirmat el president, José Martí, qui ha assenyalat que “quan parlem de donar serveis perquè els pobles continuen tenint vida, no ens referim només a carreteres i cures socials, també tenim molt present l'oci i el fet que els xiquets puguen divertir-se a l'estiu amb seguretat als pobles en els quals resideixen o als quals van de visita”. En la seua opinió, aquest tipus d'activitat contribueix a dinamitzar els nostres pobles, tant a nivell social com econòmic’’, i a “fer realitat això que solc repetir que pot ser que el nostre pobles estiguen despoblats però no estan oblidats, ans al contrari, cada vegada estan millor cures”.

Anant al detall, la diputada de Cultura, Ruth Sanz, ha explicat que els ajuntaments de menys de 5.000 habitants tenen un termini de 10 dies després de la publicació del Butlletí Oficial de la Província de Castelló per a poder formalitzar la sol·licitud en la qual hauran d'especificar les dates en les quals requereixen el servei. Per tant, s'instal·laran parcs infantils inflables en els punts en què els ajuntaments consideren oportuns, concordes amb la seguretat del muntatge i del lloc. Cal destacar que s'han reforçat les exigències de seguretat amb una empresa d'enginyeria que supervisarà les zones triades en cada municipi.

A l'efecte de les dades de població, Sanz ha aclarit que es declaren oficials les xifres de població resultants de la revisió del Padró municipal referides a l'1 de gener de 2021, sent un total de 115 els municipis que podran optar a la subvenció d'aquesta activitat estival.

Te puede interesar
Lo más visto