Castello 24. El digital de Castelló Castello 24. El digital de Castelló

Bravo reclama "revisar lleis i procediments" per a protegir millor les víctimes del terrorisme masclista

La consellera proposa a la delegada per a la Violència de Gènere "plantejar al legislador proposades concretes" perquè "no podem consentir que el sistema falle" quan una dona denuncia

General 28/04/2022 Redacció Redacció
e

La consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo ha reclamat "revisar lleis i procediments" per a protegir millor les víctimes del terrorisme masclista. Per a això, "hem de treballar tots conjuntament: el poder judicial, el ministeri fiscal, les administracions públiques i l'Advocacia".

Així s'ha expressat la consellera al final de la trobada que ha celebrat aquest dimarts a Madrid amb la delegada del Govern per a la Violència de Gènere, Victoria Rosell en el qual, entre altres assumptes, s'han valorat els mitjans que les administracions públiques posen al servei dels operadors jurídics i per a protegir les víctimes.

En aquest sentit, Bravo li ha proposat mantindre més reunions de treball per a "plantejar al legislador proposades concretes" perquè "no podem consentir que el sistema falle amb tot el que li costa a una dona presentar una denúncia i travessar aqueixa línia que li portarà a molt més sofriment".

La consellera també li ha explicat a la delegada "la necessitat de replantejar-nos els judicis ràpids per als casos de violència de genere perquè, a vegades, es tanca la investigació de manera precipitada amb una sentència de conformitat que, moltes vegades, en els fets provats ni tan sols es recull la perillositat del maltractador ni la situació de risc de la víctima".

Per aqueix motiu, Gabriela Bravo ha assegurat en què els informes de valoració del risc "no poden basar-se únicament en l'atestat policial" i ha insistit en la seua preocupació per "l'escàs ús que es fan tant de les unitats de valoració integral com dels informes forenses de risc" a pesar que és un recurs que, en la Comunitat Valenciana, "està a la disposició dels operadors jurídics".

Te puede interesar

cast

Onda millorarà l'accessibilitat del Mercat Municipal

Redacció
General 18/08/2023

L'ajuntament ha invertit al voltant de 200.000 euros en transformar el Mercat en un espai inclusiu i còmode Baila: "Aquestes iniciatives reflecteixen el nostre compromís amb la sostenibilitat, la inclusió i la millora contínua dels serveis"

Lo más visto

Newsletter