ACECOVA tria Onda per a celebrar una jornada amb motiu del Dia Nacional de la Malaltia Celíaca

La trobada es realitzarà el pròxim 7 de maig amb l'objectiu d'informar i assessorar les persones celíaques

General 28 de abril de 2022 Redacció Redacció
Oscar Valero - Onda

El Museu del Taulell d'Onda acollirà el pròxim 7 de maig una completa jornada amb motiu del Dia Nacional de la Malaltia Celíaca amb l'objectiu d'informar i assessorar les persones celíaques i els seus familiars sobre aquesta malaltia.

L'Associació de Celíacs de la Comunitat Valenciana (ACECOVA), en col·laboració amb l'Ajuntament d'Onda, ha organitzat una trobada en el qual es realitzarà una taula redona amb una xarrada sobre l'actualització de la EC de la mà de la infermera especialitzada en celiaquia, Lidón Pascual. A continuació, el tinent d'alcalde de l'Àrea de Benestar Social, Família i Majors i Seguretat Ciutadana, Óscar Valero, explicarà als assistents les ajudes econòmiques per a persones celíaques que es duen a terme a Onda. 

L'edil ha volgut assenyalar: “És necessari que la societat i els professionals tinguen coneixement sobre la Malaltia Celíaca i la Dieta sense gluten. És per això que des de l'equip de govern municipal escoltem aquest col·lectiu i els proporcionem ajudes socials perquè puguen disposar dels mateixos drets i oportunitats“.

A més, els assistents podran gaudir d'una visita pel museu, una activitat infantil en el taller de ceràmica, menjar i una visita guiada al Castell de les 300 torres. Les persones interessades a assistir a la jornada poden apuntar-se de manera gratuïta en https://bit.ly/37o3s47.

ACECOVA

L'Associació de Celíacs de la Comunitat Valenciana té com a objectiu prioritari l'informar i assessorar les persones celíaques i els seus familiars, sobre la malaltia celíaca, la dieta correcta sense gluten, aliments especials sense glútens i punts de venda, i menjars fora de casa.


Per a complir aquest objectiu, l'Associació desenvolupa un Programa Integral d'Informació i Atenció a Persones Celíaques i els seus Familiars. Aquest Programa comprén tant l'enviament d'informació als socis (pròpia de ACECOVA o la generada per FACE), com la convocatòria de reunions amb aquests, l'organització de cursos, l'atenció a aquelles persones recentment diagnosticades i el suport telefònic a totes les qüestions relacionades amb la malaltia i la dieta sense gluten, amb el suport de les Xarxes Socials.

Te puede interesar
Lo más visto