Nules crea un punt d'espai segur pera la Festa de Paelles

També tornarà a tindre un Punt Violeta per a que les festes siguen segures i lliures d’agressions sexistes

General 29 de abril de 2022 Redacció Redacció
IMG-20190504-WA0006

Nules tornarà a celebrar la tradicional Festa de Paelles demà, dissabte 30 d'abril. Així doncs, després de no poder celebrar-se els dos darrers anys per la pandèmia des de l'ajuntament s'han implementat nous espais per garantir unes festes segures, saludables i que en puguin gaudir tots els públics.

Per això, s'ha creat el Punt d'Espai Segur que té com a finalitat advertir dels perills del consum d'alcohol i drogues i evitar-ne la venda a persones menors d’edat. De fet, aquest Punt de Festa Responsable està organitzat per la Unitat de Prevenció Comunitària en Conductes Addictes (UPCCA) i comptarà amb personal especialitzat en l’assessorament i l’atenció de possibles incidents. Alhora, també s'habilitarà una barra 0'0 per a la promoció d'un consum responsable. Així mateix, aquest nou punt col·laborarà també amb el Punt Violeta, que ja va estar a les últimes paelles. Aquest espai té com a objectiu atendre qualsevol cas de violència sexista o LGTBIfòbica i conscienciar-hi perquè no es produeixi cap cas.

Tant el Punt d'Espai Segur com el Punt Violeta comptaran amb un photocall per a totes aquelles persones que es vulguen fer fotos. Cal recordar que el Punt Violeta és un espai en el qual se sensibilitza al públic, i s’atén, informa i ajuda a víctimes de qualsevol tipus d’agressió sexista, de manera que aquests dos espais s’instal·laran en una carpa que, a més, comptarà amb un protocol d’atenció per a actuar davant qualsevol d’aquestes situacions.

Oci alternatiu per a adolescents

Una altra novetat són les activitats alternatives d'oci per a persones adolescents que s'han preparat des del Casal Jove. Les activitats tindran lloc en horari de vesprada i es faran a les pistes esportives del municipi “per oferir varietat i alternatives als joves i que puguin gaudir més d'aquestes festes”, comenta el regidor de Joventut,
Gabriel Torres.

A més, estaran presents, com cada any, les atraccions d’inflables per als més menuts i música en directe amb orquestra i DJ per amenitzar aquestes festes que atrauen a milers de persones tant de Nules com de poblacions de tota la comarca de la Plana Baixa.

Cal assenyalar que a partir de les 8.30 del matí personal de la brigada municipal començarà a repartir les cadires i taules a les penyes i grups de persones participants en la Festa de les Paelles, i que prèviament s’han hagut d’inscriure’s a l’ajuntament.

Te puede interesar
Lo más visto