Orpesa acomiada en gran el seu Trobà més multitudinària

La 20a edició de la fira d'oficis i tradicions ha baixat aquest diumenge el teló amb espectacles costumistes i un ampli ventall de productes artesanals

General 02 de mayo de 2022 Redacció Redacció
Grup Castelló 2

El municipi d'Orpesa ha clausurat aquest diumenge la seua esperada fira d'oficis,costums i tradicions i l'ha fet en gran. I és que es tracta d'una de les cites més especials del calendari que enguany arriba a la seua 20a edició, després de dos anys d'aturada deguda a la pandèmia sanitària.

No és d'estranyar, doncs, que durant tres intenses jornades milers de veïns i visitants s'hagen desplaçat al centre de la  localitat per a gaudir d'actuacions  costumistes, espectacles tradicionals, cercaviles, música i, per descomptat, adquirir una infinitat de productes artesanals.

La colla de dolçainers i tabaleters L’Embolic, juntament amb la Escola de Dolçaina i Tabal, han sigut els encarregats d'anunciar l'obertura de l'últim dia d'aquest mercat costumista. Una actuació a la qual li ha seguit l'espectacle del Grup Castelló, que ha delectat al públic amb l'obra ‘La festa a acabar la faena’. El passeig del Drac Grafus de la Colla de Diables i Tambors Ho Golafre de Tortosa ha posat la guinda a aquest matí de diumenge. I després de la degustació de paella monumental, que ha seduït a nombrós públic, l'activitat de la Trobà s'ha représ amb tallers demostratius, recreacions costumistes i el pintoresc passeig del granger. L'actuació dels Gegants i Cabuts de València ha posat el punt i final a aquesta fira que durant tres jornades ha traslladat a veïns i visitants fins al passat per a recordar els oficis i tradicions d'antany. 

“Estem molt satisfets amb la celebració d'aquesta nova edició de la Trobà, un esdeveniment molt esperat per tots el oropesinos i oropesinas en el qual podem exhibir al públic les nostres tradicions i costums propis i mostrar la nostra identitat com a poble”, explica el regidor de Cultura, Gonçal Tamborero

Aquesta 20a edició ha sigut “una de les més multitudinàries, molt desitjada tant pels visitants com pels participants de les quasi 200 casetes que hem sumat enguany”. Amb tot, Tamborero ha volgut agrair a la Societat Orpesina de Cultura “la seua implicació i treball, gràcies als quals hem aconseguit que nostra apreciada Trobà haja sigut tot un èxit”.

Te puede interesar
Lo más visto