Tania Baños insta la Conselleria de Medi Ambient a millorar l'esborrany de Reglament Forestal per a fer-lo compatible amb el ciclisme de muntanya

La diputada recorda que és una pràctica esportiva que té molts seguidors a la província i ajuda a generar activitat econòmica en els xicotets pobles d'interior

Esports11 de mayo de 2022RedaccióRedacció
5406 29-08-19 LA VUELTA CICLISTA(1)

La diputada provincial d'Esports, Tania Baños, fa una crida a la reflexió a la Conselleria d'Agricultura i Transició Ecològica perquè el nou Reglament Forestal en el qual està treballant no es redacte finalment en els termes que estableix l'esborrany que ha transcendit a través dels mitjans de comunicació, que equipararia l'ús en territori de muntanya de la bicicleta elèctrica i dels vehicles de motor.

Baños creu que l'aprovació del document amb el qual treballa la conselleria «podria suposar la fi del ciclisme de muntanya a la província de Castelló, un dels esports més emblemàtics i practicats a les nostres comarques, sobretot, els caps de setmana». En la seua opinió, no té sentit la comparació entre la bicicleta elèctrica i els vehicles de motor, advertint a més que fer-la «denota que es desconeix el que és una bicicleta elèctrica o que els qui estan redactant l'esborrany no s'han pujat mai en una».

La responsable de l'àrea d'Esports de la Diputació recorda que «una bici elèctrica no té la mateixa força que una motocicleta, ni el seu ús les mateixes conseqüències sobre el territori, ni tan sols, sobre les pistes».

Baños defensa la realització de proves esportives a l'aire lliure de manera sostenible i considera que «posant determinades normes, tot es pot fer, sense haver d'arribar a prohibir la pràctica de l'esport a les nostres muntanyes». En aquest sentit, recorda que «des que vam accedir al govern de la Diputació en 2019, sempre hem defensat la pràctica de l'esport a l'aire lliure, i no podem entendre que l'esborrany de la conselleria contemple la prohibició de l'ús de la bicicleta elèctrica fins i tot en pista».

La diputada defensa que el ciclisme de muntanya té una doble component que no podem oblidar: la de la salut i la de generació d'activitat econòmica en els xicotets municipis d'interior gràcies a les visites d'aquests esportistes. «Quan parlem d'impulsar polítiques per a fer front a la despoblació», ha assenyalat, «també pensem en la realització de l'esport a l'aire lliure de manera sostenible i respectuosa amb el medi ambient».

Te puede interesar
Lo más visto