El Consorci de Museus dona suport a un any més La Nit de l'Art de Castelló de la Plana

Dansa, música, 'performance', instal·lacions, tallers, rutes, xarrades i l'obertura d'exposicions i estudis d'artistes fins a mitjanit

General 13 de mayo de 2022 Redacció Redacció
kdk

El Consorci de Museus dona suport a un any més la celebració de la Nit de l'Art de Castelló de la Plana, una iniciativa nascuda en 2006 amb el propòsit d'acostar la creació contemporània a la ciutadania i donar visibilitat als artistes a través d'una intensa i variada programació repartida per tota la ciutat, posant en valor la cultura contemporània de manera lúdica i directa.

L'esdeveniment se celebrarà els dies 13 i 14 de maig amb més de 60 activitats que inclouen dansa, música, performance, instal·lacions, tallers, rutes, visites guiades, xarrades i accions al carrer, a més de l'obertura de 35 exposicions i 15 estudis d'artistes fins a la mitjanit. Un total de més de 110 activitats que abasten diferents estils, tècniques i disciplines per a viure la cultura en tots els seus vessants.

Després de dos anys d'inactivitat per la pandèmia, la Regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Castelló de la Plana reactiva la iniciativa en aquest 2022, amb la col·laboració del Consorci de Museus, la Diputació Provincial i la Universitat Jaume I. A més, Castelló de la Plana estableix un intercanvi amb la Nit de l'Art d'Altea, i obri de nou l'agenda a associacions, entitats, col·lectius, artistes i institucions.

La presentació de la Nit de l'Art s'ha celebrat aquest matí amb la participació de l'alcaldessa de Castelló de la Plana, Amparo Marco; la regidora de Cultura de la localitat, Verònica Ruiz, el director del Consorci de Museus, José Luis Pérez Pont; la diputada de Cultura, Ruth Sanz; la vicerectora de Cultura de l'UJI, Carmen Lázaro; el director de l'Escola d'Arts i Superior de Disseny, Miguel Monar; i la directora del Conservatori Professional de Dansa, Susana Rodrigo; juntament amb la directora artística de la Nit de l'Art, Yvonne Baques i una representació dels artistes participants.

"La Nit de l'Art és una iniciativa que està alineada amb el nostre objectiu d'acostar la cultura a la ciutadania. Aquest cap de setmana a Castelló de la Plana l'art ix dels museus per a ocupar els carrers i formar part del dia a dia de les persones, i per descomptat, des del Consorci de Museus ens sumem un any més a la celebració", assegura el director del Consorci de Museus, José Luis Pérez Pont.

L'alcaldessa de Castelló de la Plana, Amparo Marco, ha destacat l'extensa programació d'aquesta nova edició de la Nit de l'Art, "amb la qual volem acostar a tots els veïns i veïnes de Castelló de la Plana les propostes artístiques i culturals més actuals". "Animem a la ciutadania, siga com siga la seua edat, a participar i gaudir d'aquesta festa de l'art que s'instal·larà als nostres carrers i centres culturals durant aquest divendres i dissabte", ha manifestat.

Per part seua, la regidora de Cultura de Castelló de la Plana, Verònica Ruiz, ha assegurat que "és una oportunitat per a eixir al carrer i gaudir de les propostes multidisciplinàries en dues jornades en les quals la cultura obri les seues portes a la ciutadania en totes les seues representacions, per a viure-la en primera persona".

Dos dies per a celebrar la cultura

Des del divendres, a les 18.30 hores fins al dissabte a mitjanit, la ciutat de Castelló de la Plana obri les portes dels seus espais culturals i la Nit de l'Art presa el carrer, amb iniciatives que van des d'una ruta literària sobre Matilde Salvador, que començarà en l'exterior del Teatre Principal i finalitzarà amb un concert en l'hall del Conservatori, a les 'performances' de Nodes al Menador Espai Cultural, en col·laboració amb la Nit de l'Art d'Altea; de Juana Varela a la Casa dels Caragols o Nalia Palmero en la plaça de les Aules. Del 'soundpainting' del Cefire als tallers de Raku a l'Escola d'Arts i Superior de Disseny, d'estampació de Tintoreres Art o de cant experimental a càrrec de Rosa Burdeus.

Hi haurà també propostes transversals com el diàleg entre música i plàstica d'Ací, Hui al Menador, la intervenció pictòrica de Mad Girls a Santa Clara o la action 'painting' de Pollockeries en la plaça de la Independència, les instal·lacions efímeres que componen el projecte 'A través del sostre de cristall', al Passadís dels Arts; o 'No future', de José Carlos Nievas a la Llotja del Cànem. S'han programat també concerts de rock, pop, jazz, big band, cant d'estil, clàssica o dark i sessions de DJ; a més de dansa, a càrrec del Conservatori Professional i el Calasancio; i teatre per a públic familiar, amb Decopivolta, entre altres propostes.

Te puede interesar
Lo más visto