Castello 24. El digital de Castelló Castello 24. El digital de Castelló

Castelló adjudica el servei de teleassistència per 819.879 euros per als pròxims tres anys

L'alcaldessa destaca la importància d'aquest servei, que ofereix atenció integral a persones majors, amb discapacitat o dependents

General 16 de mayo de 2022 Redacció Redacció
Archivo. Marco y Puerta en la rdp estrategias por el empleo

La Junta de Govern Local de l'Ajuntament de Castelló ha aprovat l'adjudicació del servei de teleassistència domiciliària per un import total de 819.879, 06 euros (IVA inclòs) durant els pròxims tres anys. La teleassistència domiciliària és un servei tècnic de suport i intervenció social, emmarcat en el context dels serveis socials d'atenció primària, que funciona a través de la línia telefònica, amb un equip de comunicació i informàtic específic situat en domicili de les persones. El servei s'activa a manera de ‘mans lliures’ amb només pitjar un botó d'un polsador portàtil. En accionar el polsador, l'equip posa en funcionament els mecanismes necessaris per a resoldre la situació que va generar la crida.

L'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha destacat que, gràcies a aquest servei, “s'incrementa l'autonomia personal de les persones majors i s'afavoreix la seua permanència en el domicili particular de manera segura”. Marc recordat que el govern municipal va recuperar aquest servei en 2018 en el marc del foment de les polítiques socials pensades per a les persones majors i dependents. “Amb la teleassistència es millora la cobertura de les persones majors, amb dependència o amb discapacitat en oferir una atenció integral a les persones usuàries”, ha explicat. Durant l'any passat, un total de 930 persones van ser ateses a través d'aquest servei de teleassistència.

La regidora de Benestar Social, Dependència i Infància, Patricia Puerta, ha apuntat que poden ser usuàries del servei de teleassistència les persones majors de 60 anys que patisquen algun tipus de malaltia i/o discapacitat, les que es troben en situació de risc o presenten algun tipus de dificultat per la qual siga necessari fer ús d'aquest terminal.

En concret, la Junta de Govern Local ha aprovat l'adjudicació de la teleassistència a Serveis de Teleassistència S. a. (Atencia) per un pressupost màxim del contracte per als tres anys de duració de 819.879, 06 euros (IVA inclòs), amb un pressupost màxim anual de 273.293,02 euros (IVA inclòs).

Te puede interesar

Lo más visto

Newsletter