Castelló impulsa la remodelació de l'avinguda Castell Vell després d'obtindre l'autorització d'Adif

El projecte transformarà una de les principals vies d'accés a la ciutat, millorant l'accessibilitat i la mobilitat sostenible

General 20 de mayo de 2022 Redacció Redacció
Marco y López proyecto av Castell Vell

L'Ajuntament de Castelló impulsarà les obres de remodelació i urbanització de l'avinguda Castell Vell entre la Ronda Oest i el Riu Sec després d'obtindre la concessió per part de l'Administrador d'Infraestructures Ferroviàries (Adif) de la superfície de domini públic ferroviari afectada per aquest projecte. La Junta de Govern Local ha aprovat aquest dijous acceptar aquesta concessió durant 75 anys d'una superfície de 1.738,26 metres quadrats que permetrà licitar les obres d'aquest projecte de millora de l'accessibilitat d'aquesta artèria de la ciutat.

L'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha destacat la importància d'aquest projecte “que transformarà una de les principals artèries i vies d'accés a la ciutat i que s'emmarca en el nou model de ciutat més sostenible i humana en incloure un carril bici i incorporar més espai per a vianants”. “L'adequació de l'avinguda ens permetrà dignificar aquest tram de l'antiga nacional i donar-li un caràcter més urbà, millorant així una de les entrades a Castelló, fent-la més accessible i segura”, ha recordat.

El regidor d'Urbanisme, José Luis López, ha explicat aquest dijous que “després de la concessió d'aquests terrenys de domini públic ferroviari, el consistori ja podrà procedir a licitar les obres”. Les obres d'urbanització de l'avinguda Castell Vell entre la Ronda Oest i el Riu Sec tenen un pressupost d'1.204.130,43 euros (més 252.867,39 euros d'IVA) i un termini d'execució de huit mesos.

El projecte de millora de l'accessibilitat inclou l'execució de voreres i carril bici, així com la renovació del paviment asfàltic, la millora de l'enllumenat públic i millora de la senyalització viària existent. A més, una zona de l'àmbit de l'obra que es millorarà sensiblement és la intersecció de l'avinguda Castell Vell amb la quadra del Borriolenc i l'avinguda Diputació, que es resol amb la implantació d'una nova rotonda que resolga de manera segura els encreuaments de vehicles, ciclistes i vianants.

López ha explicat que, a través d'aquest projecte s'aconseguirà donar continuïtat al carril bici existent en l'avinguda Vall d'Uixó fins a la seua connexió amb la Ronda Oest, es construiran voreres laterals entre la quadra del Borriolenc i la Ronda Oest, així com una vorera en el costat oest (al costat del carril bici) en el tram entre el riu Sec i la quadra del Borriolenc. També es millorarà l'enllumenat públic existent, el paviment de la calçada i es millorarà la seguretat viària substituint la senyalització vertical i horitzontal.

Te puede interesar
Lo más visto