Castello 24. El digital de Castelló Castello 24. El digital de Castelló

La FVMP tria Onda per a iniciar un cicle en matèria de sostenibilitat i responsabilitat social en les empreses valencianes

L'Ajuntament coordina un esdeveniment per a posar en valor la relació entre les institucions i les empreses

General 23 de mayo de 2022 Redacció Redacció
Onda - Museo del Azulejo

La Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP) ha triat Onda per a iniciar un nou cicle formatiu en matèria d'Economia Sostenible i Responsabilitat Social de l'Empresa Valenciana des dels municipis. Així, el Museu del Taulell Manolo Safont acollirà dijous que ve 26 de maig la primera de les quatre sessions que comptarà amb la participació d'experts i professionals.

Aquest cicle, que es troba emmarcat en el conveni de col·laboració entre la FVMP i la Generalitat Valenciana, a través de la Conselleria d'Economia sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, es dirigeix a entitats locals, al sector empresarial, a organitzacions empresarials valencianes; i al personal i als estudiants d'universitats, entre altres.

L'objectiu principal és la difusió i formació en matèria de sostenibilitat i responsabilitat social en les PIMES del territori valencià i donar a conéixer el context legal, econòmic i territorial en el qual es fonamenten com a eina palanca de la competitivitat de les organitzacions.

A més, en aquestes jornades s'assentaran els principis sobre la importància del paper de les institucions en la promoció de l'economia sostenible i en l'aplicació de l'Agenda 2030 a la Comunitat Valenciana.

Sobre aquest tema, la regidora de Promoció Econòmica de l'Ajuntament d'Onda, María Baila, ha destacat: “Les institucions som un espill en el qual les empreses i veïns poden mirar-se, per la qual cosa resulta fonamental evolucionar cap a un model més sostenible i responsable”. “Des de l'equip de govern continuarem acostant totes les eines que ajuden els empresaris a potenciar les seues empreses i generar riquesa”, ha manifestat Balla.

Cal destacar que les quatre jornades que integren el programa posaran en valor la col·laboració institucional en matèria de sostenibilitat aplicada a l'economia valenciana i, sens dubte, donaran capil·laritat a aquells instruments i procediments que contribueixen a la millora en termes de sostenibilitat de les pimes valencianes.

Les persones interessades a participar en el cicle poden inscriure's de manera gratuïta a través d'un formulari que trobaran en la pàgina web de la FVMP: www.fvmp.es. A més, a part del format presencial, la jornada també es podrà seguir de manera telemàtica.

Programació

9.30 h. Inauguració i presentació institucional del cicle. Amb el conseller d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafael Climent González; el president de la FVMP i alcalde d'Elda, Rubén Alfaro Bernabé; i l'alcaldessa de l'Ajuntament d'Onda, Carmina Ballester.

10.00 h. – 13.15 h. El repte de l'economia sostenible en el sector empresarial i en l'administració local valenciana.

10.00 h. Taller: Context legal, econòmic i territorial que fonamenta l'economia sostenible. Amb el director general d'Economia Sostenible, José Vicente Soler Girones.

11.15 h. Ajudes destinades a la promoció de l'economia sostenible en la Comunitat Valenciana. Amb el director general d'Economia Sostenible, José Vicente Soler Girones.

11.30 h. Legislació en la qual es basa el contingut del cicle formatiu (1a Part). Amb el director de Càtedra d'Economia Valenciana, Elies Seguí Mas.

13.15 h. Debat i conclusions de la jornada.

Te puede interesar

Lo más visto

Newsletter