Els Premis Sapiència desperten l'interés científic de 300 alumnes i 100 tutors de la Comunitat Valenciana

Els projectes preinscrits procedeixen de 46 centres de la Comunitat i suposen la participació de 149 equips d'estudiants, l'objectiu és despertar vocacions científiques entre els alumnes, fomentar el pensament crític i estimular la labor dels professors i les professores

General 24 de mayo de 2022 Andrea Andreu Andrea Andreu
2021102301522976804

Un total de 149 equips formats per un màxim de 3 alumnes i alumnes i de dos professors o professores de centres educatius de la Comunitat Valenciana han presentat els seus treballs de recerca per a participar en la II Convocatòria dels Premis Sapiència, la qual cosa suposa el doble de candidatures respecte a l'any anterior.

Els Premis Sapiència sorgeixen com una iniciativa conjunta de la Conselleria d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital la Xarxa d'Universitats Valencianes (RUVID) i a fi de despertar vocacions científiques entre joves estudiants de la Comunitat Valenciana en l'àmbit de les Arts i Humanitats, Ciències Socials i Jurídiques, Física, Química i Matemàtiques, Ciències de la Terra i de la Vida i Tecnologia i Enginyeria.

Amb aquesta iniciativa, la Generalitat Valenciana vol contribuir a fomentar el pensament crític en les etapes més primerenques del desenvolupament de l'estudiantat, alhora que estimular la labor dels professors i professores que treballen amb els i les estudiants.

Com a novetat, enguany han pogut participar alumnes i alumnes matriculades en 4t de l'ESO de tots els centres de la Comunitat Valenciana, a més de les i els estudiants de 1r i 2n de Batxiller. Aquest fet, al costat de l'èxit de l'edició anterior, ha contribuït a aconseguir les 149 candidatures, que suposen un notable incremente tant del nombre de participants com del nombre de centres involucrats en el projecte.

A més, enguany també s'han difós a través de les xarxes socials un total de cinc vídeos denominats "Projectes que inspiren", elaborats per experts i expertes de cadascuna de les cinc àrees d'interés, on, de manera didàctica, s'explica com elaborar el projecte.

En concret, en aquesta segona edició s'han presentat 149 candidatures pertanyents a 46 centres d'educació de la Comunitat Valenciana, que suposen la implicació de 292 estudiants i 106 tutors i tutores.

Per àrees de coneixement, 50 projectes pertanyen a l'àrea de Ciències de la Terra i de la Vida, 34 al camp de la Tecnologia i Enginyeria, 31 al de les Ciències Socials i Jurídiques, 20 a l'àrea de Física, Química i Matemàtiques, i 14 a l'àrea de les Arts i Humanitats.

A partir del 4 de juny i fins al 4 de juliol s'obri el període perquè els equips prescrits formalitzen la seua inscripció i presenten la memòria descriptiva del projecte acompanyat del vídeo de presentació, que no haurà de superar els 4 minuts.

Te puede interesar
Lo más visto