La Diputació reunix referents de l'emprenedoria amb motiu del Dia de la Dona Emprenedora
El 19 de novembre es busca visibilitzar la presència femenina al sector de l'emprenedoria.
Els projectes preinscrits procedeixen de 46 centres de la Comunitat i suposen la participació de 149 equips d'estudiants, l'objectiu és despertar vocacions científiques entre els alumnes, fomentar el pensament crític i estimular la labor dels professors i les professores
General24 de mayo de 2022Andrea AndreuUn total de 149 equips formats per un màxim de 3 alumnes i alumnes i de dos professors o professores de centres educatius de la Comunitat Valenciana han presentat els seus treballs de recerca per a participar en la II Convocatòria dels Premis Sapiència, la qual cosa suposa el doble de candidatures respecte a l'any anterior.
Els Premis Sapiència sorgeixen com una iniciativa conjunta de la Conselleria d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital la Xarxa d'Universitats Valencianes (RUVID) i a fi de despertar vocacions científiques entre joves estudiants de la Comunitat Valenciana en l'àmbit de les Arts i Humanitats, Ciències Socials i Jurídiques, Física, Química i Matemàtiques, Ciències de la Terra i de la Vida i Tecnologia i Enginyeria.
Amb aquesta iniciativa, la Generalitat Valenciana vol contribuir a fomentar el pensament crític en les etapes més primerenques del desenvolupament de l'estudiantat, alhora que estimular la labor dels professors i professores que treballen amb els i les estudiants.
Com a novetat, enguany han pogut participar alumnes i alumnes matriculades en 4t de l'ESO de tots els centres de la Comunitat Valenciana, a més de les i els estudiants de 1r i 2n de Batxiller. Aquest fet, al costat de l'èxit de l'edició anterior, ha contribuït a aconseguir les 149 candidatures, que suposen un notable incremente tant del nombre de participants com del nombre de centres involucrats en el projecte.
A més, enguany també s'han difós a través de les xarxes socials un total de cinc vídeos denominats "Projectes que inspiren", elaborats per experts i expertes de cadascuna de les cinc àrees d'interés, on, de manera didàctica, s'explica com elaborar el projecte.
En concret, en aquesta segona edició s'han presentat 149 candidatures pertanyents a 46 centres d'educació de la Comunitat Valenciana, que suposen la implicació de 292 estudiants i 106 tutors i tutores.
Per àrees de coneixement, 50 projectes pertanyen a l'àrea de Ciències de la Terra i de la Vida, 34 al camp de la Tecnologia i Enginyeria, 31 al de les Ciències Socials i Jurídiques, 20 a l'àrea de Física, Química i Matemàtiques, i 14 a l'àrea de les Arts i Humanitats.
A partir del 4 de juny i fins al 4 de juliol s'obri el període perquè els equips prescrits formalitzen la seua inscripció i presenten la memòria descriptiva del projecte acompanyat del vídeo de presentació, que no haurà de superar els 4 minuts.
El 19 de novembre es busca visibilitzar la presència femenina al sector de l'emprenedoria.
Casetes de fusta i espectacles d'animació són les novetats aquest any
Hi haurà suficients cultius per a abastir la venda nacional i les exportacions, sense la necessitat d'importacions
L'Ajuntament de Castelló reconeix el comerç local veterà de la ciutat
Les subvencions busquen fomentar l'associacionisme i donar suport a iniciatives de salut, educació i benestar social en tota la província.
L'Ajuntament renova el paviment de diverses vies clau de la ciutat i els seus voltants, amb l'objectiu de facilitar el trànsit i millorar la seguretat viària.
L'exposició estarà oberta fins al 9 de febrer al Menador de Castelló
L'equip de La Barbería Albinegra analitza al rival del CD Castelló en el partit d'aquest pròxim dissabte 15
Un esdeveniment esportiu per a fomentar la inclusió i el treball en equip
Un concert molt especial per al 22 de novembre, dia de Santa Cecília
Diversos centres educatius de Castelló s'han congregat a la Plaça Major para una lectura plurilingüe dels drets de la infança