La dansa de Sol Picó arriba al Teatre Principal de Castelló amb 'Titanas: El arte del encuentro'

Demà, 29 de maig, a les 19.00 hores Sol Picó, Natsuki i Charlotta Fverholm estaran acompanyades pel Cor de la Generalitat Valenciana

Cultura 28 de mayo de 2022 Redacció Redacció
iuhhiuh

La Conselleria de Cultura, a través de l'Institut Valencià de Cultura, presenta aquest diumenge 29 de maig, a les 19.00 hores al Teatre Principal de Castelló, el nou espectacle de dansa de la companyia de Sol Picó, anomenat 'Titanas: El arte del encuentro'.

"Dins de la nostra política cultural d'abraçar totes les arts escèniques, no podia faltar l'última peça de dansa de tot un referent al nostre territori com és Sol Picó", ha assenyalat el delegat territorial de l'IVC a Castelló, Alfonso Ribes, que ha destacat que "el Principal ha tingut aquesta temporada grans companyies de dansa, com ara La Veronal, i la nostra intenció és continuar portant fins a les nostres comarques més projectes que ens ajuden a apropar-nos a aquesta art escènica".

 Després de l'estrena al Palau de les Arts de València, arriba fins al Teatre Principal de Castelló 'Titanas: El arte del encuentro'. La peça és una trobada entre Sol Picó, Natsuki i Charlotta Fverholm, tres ballarines i coreògrafes amb influències i recorreguts absolutament dispars que conflueixen ara en el mateix punt del camí. Com tres vèrtexs d'un triangle màgic, la seua reunió crea un espai de llibertat absoluta en què tot és possible. Emergeixen les energies i les forces més pures, més salvatges i genuïnes, les identitats s'esvaeixen, les pells s'intercanvien i s'inicia un diàleg entre aquesta multiplicitat d'entitats que lluiten dins de nosaltres per sobreeixir.

Abrigallades per la música de Judith Farrés i les veus d'un cor de dotze dones, aquesta tríada de deesses guerreres, decididament poderoses, eufòriques i optimistes, renaix creant un nou univers ideal, utòpic i fantàstic, sense normes que complir ni arquetips en els quals encaixar.

 Tallers i didàctica familiar al Museu de Belles Arts de Castelló

El Museu de Belles Arts de Castelló presenta una àmplia programació aquest cap de setmana adreçada als xiquets i xiquetes de casa. D'una banda, dissabte i diumenge, a les 11.00 i les 13.00 hores, tindrà lloc l'esplai cultural 'Pati de jocs'. Amb motiu de l'exposició 'Art en una terra erma 1939 - 1959' s'ha dissenyat una zona de jocs dins del Museu de Belles Arts de Castelló, on es podrà gaudir de cinc zones diferents i fer escultures cinètiques, puzles geomètrics, crear efectes visuals o dissenyar una disfressa dadaista. Aquesta activitat familiar està adreçada a xiquets i xiquetes de quatre a dotze anys.

 A més hui, 28 de maig ,a les 10.15, 11.30 i 17.15 hores torna 'Play Cube'. Aquesta és una proposta de joc i experimentació desenvolupada per Apapachoa en què el públic familiar pot gaudir d'un espai compost per cubs gegants on podem introduir-nos i crear un nou espai mitjançant el material que es proposa. Es tracta d'una instal·lació de joc interactiu que en aquesta ocasió proposarà un joc a través de peces soltes i creació de minimons, anomenada 'De lo sensorial a lo tangible'. Els xiquets i les xiquetes han d'anar acompanyats d'un adult.

Te puede interesar
Lo más visto