El CRU rep 29 projectes per a l'adequació d'espais públics en 15 municipis

Els pobles que aspiren a regenerar els seus espais són: Aín, Arañuel, Argelita, Benassal, Betxí, Canet lo Roig, Fanzara, Geldo, l'Alcora, Nules, Puebla de Arenoso, Salzadella, Soneja, Ribesalbes i la Vall d'Uixó

General 01 de junio de 2022 Redacció Redacció
gala cru 2021 primer premio a forcall

El Concurs de Regeneració Urbana (CRU) que impulsa la Diputació de Castelló per a la promoció nacional i internacional de l'ús de la ceràmica en entorns urbans ha tancat el termini d'inscripció després d'haver rebut 29 projectes per a l'adequació de diferents espais públics en 15 municipis de la província. Així, els pobles que aspiren a remodelar els seus espais amb els projectes que siguen guanyadors son: Aín, Arañuel, Argelita, Benassal, Betxí, Canet lo Roig, Fanzara, Geldo, l'Alcora, Nules, Puebla de Arenoso, Salzadella, Soneja i la Vall d'Uixó.

Els municipis candidats optaran a dos premis de 225.000 euros i sis esments, entre els quals destaca el CRU[E], una modalitat que s'ha inclòs enguany per primera vegada per a l'alumnat universitari del Grau d'Arquitectura amb l'objectiu de promocionar l'ús de la ceràmica entre les noves generacions d'arquitectes i arquitectes.

El diputat provincial de Promoció Ceràmica, Ximo Huguet, ha destacat que en aquesta cinquena edició del concurs ceràmic, ''els municipis candidats no han estat beneficiaris del premi en edicions anteriors, per tant, els 450.000 euros d'inversió recauran en dues noves localitats".

Una vegada tancat el termini per a la presentació de projectes, que va ser ampliat fins al 23 de maig, es procedeix a constituir el jurat que ahir mateix es va reunir en la primera sessió de valoració de les propostes. La segona sessió del jurat es realitzarà el 15 de juny, data on es prendrà la decisió final.

No obstant això, el veredicte dels premiats no es coneixerà fins a la gala de lliurament, que tindrà lloc l'1 de juliol en el Palau del Senyor de Sot de Ferrer, on es realitzarà una cerimònia especial amb motiu del cinquè aniversari d'aquest concurs, una xifra que segons Huguet ''ja ens permet parlar de consolidació del CRU com la millor eina per a promocionar la ceràmica de la nostra terra''.

Te puede interesar
Lo más visto