Fira del Llibre Antic i d'Ocasió, fins al 4 de desembre.
La fira se celebra a la Plaça Santa Clara.
L'esdeveniment, que s'ha convertit en un referent internacional per a l'estudi, la divulgació i la conservació de la naturalesa, torna del 3 al 5 de juny en la seua 19a edició.
Cultura 02 de junio de 2022RedaccióEl regidor de Turisme i Congressos, Diego A. Vila, juntament amb Julio García Robles, president de la fundació EDC Natura-Fundación Omacha, i Abel Campos, soci de la fundació i encarregat de l'organització del lliurament de premis, han presentat aquesta nova edició, plena d'activitats, xarrades i un nou format de premis a més de la memòria de l'entitat EDC Natura-Fundación Omacha.
“Vila-real serà la seu de la investigació científica i la divulgació a través de la fotografia i de la conservació de la naturalesa. Gràcies a la gran labor d'aquesta associació, podem gaudir d'un esdeveniment cultural, de caràcter social i pedagògic que està consolidat a Vila-real i que potencia la nostra marca de Ciutat de Congressos”, afirma Vila. La programació del simposi començarà el divendres 3 de juny a les 19.15 hores a l'Auditori Municipal Músic Rafael Beltrán Moner amb una edició especial de la temàtica dinosaures, que s'iniciarà amb un col·loqui a càrrec d'Andrés Santos Cubedo, llicenciat en Ciències Geològiques i president de l'Associació Cultural Grup Guix; posteriorment, Octavio López Sanjuan, expert en cinema fantàstic, analitzarà i descobrirà totes les curiositats de la pel·lícula Jurassic Park.
Posteriorment i per a acabar la jornada, a les 20.15 hores es projectarà la pel·lícula. El dissabte, a l'Auditori Municipal, des de les 10.00 fins a les 20.30 hores, es realitzarà una jornada de xarrades i col·loquis de la mà de 13 professionals vinculats al món de la naturalesa i que parlaran de temes tan diversos com tècnica fotogràfica, castors, linxs, sons de la naturalesa, fotografia del món, entre altres.
A la nit, tindrà lloc el lliurament dels premis honorífics EDC Natura, en un nou format que “serà més que un lliurament de premis, volem que la música, els sons de la naturalesa i els audiovisuals siguen presents durant la gala, per aquest motiu un dj amenitzarà la gala amb sintonies de televisió relacionades amb la naturalesa”. També
com a novetat, la contacontes Rosabel Canós serà encarregada de realitzar el lliurament de premis. En aquesta edició, els reconeixements recauen en Vicente Urios pel seu treball acadèmic i d'investigació sobre ocells i carnívors (Premi a la Investigació Científica Ramón Margalef); Yanina Maggiotto, pel seu treball en birdwatching I turisme de naturalesa (Premi Josef Cavanilles); María Caldés, jove fundadora del grup R&B Castebrota (premi Amic Félix) i Patricia Marco i Alba Serrano, alumnes del col·legi Santa María, pel seu article Triops Cancriformis, com sobreviure al canvi climàtic (premi Jane Goodall).
Per a acabar, el diumenge, l'activitat es trasllada al Centre d'Educació Ambiental del Termet de Vila-real. A les 10.30 hores es projectarà el premiat documental. El viaje de Unai i, després es realitzarà un col·loqui juntament amb el director del documental, Andoni Canela, en el qual compartirà amb els assistents la seua experiència durant el rodatge de la pel·lícula.
La fira se celebra a la Plaça Santa Clara.
Un concert molt especial per al 22 de novembre, dia de Santa Cecília
L'exposició estarà oberta fins al 9 de febrer al Menador de Castelló
El festival cinematogràfic d'Almassora prepara la sisena edición
El conferenciant Juan García Santandreu confirma que aquest personatge històric podria ser valencià.
Diego Mallén ens explica com serà aquesta jornada.
L'exposició estarà oberta fins al 9 de febrer al Menador de Castelló
Diversos centres educatius de Castelló s'han congregat a la Plaça Major para una lectura plurilingüe dels drets de la infança
Maribel López ens conta totes les curiositats sobre com lligar per les aplicacions i xarxes socials.
La Barbería Albinegra analitza el pròxim partit del CD Castelló.
Tota l'actualitat del Bisontes Castelló.