Castello 24. El digital de Castelló Castello 24. El digital de Castelló

Castelló implantarà la recollida selectiva de residus ‘Porta a Porta’ en nuclis perifèrics de la ciutat

L’Ajuntament sol·licitarà fons europeus per impulsar aquest projecte pilot, valorat en 2.5 milions d’euros, que arribarà a més de 2.000 vivendes i prop de 4.500 habitants

Política 09 de junio de 2022 Redacció Redacció
08-06-2022 Marco i Garcia

L’Ajuntament de Castelló implantarà un sistema de recollida de residus multifracció ‘Porta a Porta’ en els nuclis perifèrics i urbanitzacions de la zona oest de la ciutat. Es tracta d’un projecte pilot amb el qual el consistori optarà a 2.5 milions d’euros provinents de fons europeus per tal de millorar potencialment la separació de residus en origen a la ciutat i avançar en la forma de treure el fem.
 
L’àmbit d'actuació del projecte contempla els nuclis urbanitzats aliens al casc urbà de la ciutat i situats en el sector oest del terme municipal: Grups San Agustí i San Marcos, San Enrique, San Bartolomé, San Roque, Roser, San José Obrero, Reyes, Venta Nova i Venta Rosita; les urbanitzacions Penyeta Roja, Racó de la Torreta, Tossal Gros, La Devesa, Los Ángeles, Villalón, Las Galeras i La Choquera; així com Tossal de Vera, Las Piedras i Racó del Mercader. En aquesta línia, cal assenyalar que el 'Porta a Porta' no és un sistema apte per a totes les trames urbanes. De fet, per a implementar-lo es busquen àmbits d'actuacions en els que els carrers siguen estrets i no caben els camions recol·lectors de càrrega lateral i trasera convencionals. 
 
Es tracta, per tant, de més de 2.000 vivendes i entorn a 4.500 habitants que experimentaran aquest projecte pilot per millorar els índex de recollida selectiva a la ciutat. A més, en funció de la consecució dels objectius i optimització del servei, el 'Porta a Porta' podria fer-se extensiu a altres nuclis pròxims com el Grup Virgen del Pilar, Cases de la Breva i Tombatossals, que compten amb un total de 740 vivendes.

L'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha posat l'accent "en la importància d'impulsar iniciatives que contribuïsquen a la millora de la qualitat de vida i al benestar dels nostres veïns i veïnes". "Continuem transformant Castelló en una ciutat més sostenible i respectuosa amb el medi ambient de la mà d'Europa", ha destacat Marco. "Ara, optem a més fons europeus del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència per a activar un servei de recollida de residus porta a porta en nuclis perifèrics i urbanitzacions, que arribarà a més de 2.000 habitatges i prop de 4.500 veïns i veïnes", ha recalcat l'alcaldessa.
 

Te puede interesar

Lo más visto

Newsletter