Onda presenta el Pla de Transport al Treball per a fomentar la mobilitat sostenible a les 12 àrees industrials

El Museu del Taulell ha acollit la presentació que ha reunit el consistori i les patronals ASCER, ASEBEC i ANFFECC

General 14 de junio de 2022 Redacció Redacció
IMG_9203

Onda segueix continua fent passos en el seu pla d'acció Onda 2030 i, de manera pionera, ha presentat el primer Pla de Transport al Treball per a fomentar la mobilitat sostenible a les 12 àrees industrials. A través d'un minuciós estudi, el projecte analitza la situació actual de mobilitat al treball i planteja una sèrie d'actuacions a mitjà i llarg termini amb l'objectiu de reduir la petjada de carboni i fomentar l'ús de vehicles propulsats per energia verda.

Aquest estudi de mobilitat l'ha realitzat l'Ajuntament d'Onda en col·laboració amb les patronals nacionals de Fabricants de Taulells i Paviments Ceràmics (ASCER), de Fregides, Esmalts i Colors Ceràmics (ANFFECC), i de Fabricants de Maquinària i Béns d'Equip per a la Indústria Ceràmica (ASEBEC), així com de les empreses ondenses.

El diagnòstic reflecteix que més de 6.000 vehicles, entre turismes, camions i furgonetes comercials, es desplacen cada dia des del nucli urbà d'Onda a les diferents àrees industrials de la ciutat. L'àrea coneguda com a Corral Roig és la que més viatges suma, tant en destinació com en origen. No obstant això, el polígon Sud 13 és el que lidera el nombre de desplaçaments de vehicles que procedeixen d'altres ciutats pròximes com Castelló, Vila-real o Betxí. Les hores puntes dels desplaçaments coincideixen amb els horaris d'entrada i eixida dels torns de les fàbriques: entre les 6 i les 8, les 13 i les 15 i les 18 i les 20 hores.

Te puede interesar
Lo más visto