La col·laboració públic-privada i els fons europeus permetran incorporar 2.200 nous habitatges al nostre parc públic

El vicepresident segon inaugura la jornada sobre ajudes a la construcció en lloguer social en edificis energèticament eficients dels fons Next Generation

Economía 14 de junio de 2022 Redacció Redacció
nextgeneration

El vicepresident segon i conseller d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Héctor Illueca, ha afirmat que "la col·laboració públic-privada i l'arribada dels fons europeus permetran en els pròxims anys incorporar 2.200 nous habitatges al parc públic" de la Comuitat.

Així ho ha manifestat durant la inauguració de la jornada sobre el Programa d'ajudes a la construcció en lloguer social en edificis energèticament eficients dels fons Next Generation.

Aquesta jornada informativa ha congregat al sector de la construcció per a conéixer de primera mà tant les bases del programa d'ajudes com els plecs de la convocatòria del plec de dret de superfície del sòl públic de la Generalitat.

Es tracta d'una aposta per la col·laboració públic-privada que en una primera fase projecta edificar 1.090 habitatges amb el suport de 54 milions d'euros provinents dels fons europeus. Una acció que es preveu revalidar l'any vinent en els mateixos termes, és a dir, altres 54 milions i la mateixa quantitat d'habitatges a edificar.

El responsable d'Habitatge ha assenyalat que "per a equiparar-nos a la mitjana europea, necessitem incrementar un 8%, unes 232.000 el nombre d'habitatges públics", la qual cosa considera "un repte majúscul que ara, amb els fons europeus, tenim la possibilitat d'assumir amb èxit".

D'altra banda, Illueca també ha volgut destacar que des de la creació de la Vicepresidència Segona i la Conselleria d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica "hem avançant i impulsat tot tipus de mecanismes per a adherir nous immobles al parc públic". El més conegut és el de tanteig i retracte, mitjançant el qual s'han adquirit, fins ara, a prop 1.000 habitatges.

De la mateixa manera, ha volgut ressaltar una altra de les línies estratègiques de gestió: la dignificació dels habitatges que ja formen part d'aqueix parc públic. "Hem rehabilitat més de 830 habitatges amb una inversió superior als 29 milions i per a enguany, renovant aquesta aposta, tenim prevista una inversió de prop de tres milions per a actuar en 389 habitatges que seran adjudicades a les famílies que corresponguen", ha manifestat.

Te puede interesar
Lo más visto