Les Alqueries s’adhereix al concurs “El repte Mapamundi” amb l’objectiu de sensibilitzar i transmetre la importància del reciclatge de vidre

Els educadors ambientals d’Ecovidre informen sobre la campanya on guanyen els pobles que més incrementen el seu reciclatge respecte a l’any anterior

General 18 de junio de 2022 Redacció Redacció
recycle-57136__340

L’Ajuntament de les Alqueries s’ha adherit al concurs “El repte Mapamundi” amb l’objectiu de sensibilitzar i transmetre la importància del reciclatge de vidre entre la població. Els educadors ambientals d’Ecovidre han informat sobre la campanya on guanyen els pobles que més incrementen el seu reciclatge respecte a l’any anterior. La idea dels educadors és informar a la ciutadania de com funciona la campanya i se’ls donarà una borsa reutilitzable per al reciclatge amb l’objectiu de què tiren el vidre en el contenidor que toca. Betlem Albero, regidora de Medi Ambient de les Alqueries, explica que “és una iniciativa per tal de conscienciar de la importància del reciclatge d’un material com el vidre que pot tindre moltes vides i se pot aprofitar una infinitat de vegades. A més, és important perquè les Alqueries entrarà dins d’este concurs i confiem que amb l’ajuda de les nostres veïnes i veïns, puguem guanyar”.

Aquesta campanya, realitzada per la Diputació de Castelló, la Generalitat Valenciana i Ecovidre, va dirigida a tota la ciutadania dels 125 municipis de la província de Castelló i es desenvolupa baix la motivació de guanyar un concurs. Aquesta tindrà lloc durant els mesos de juny i juliol i es plateja un repte per categories definides segons el nombre d'habitants. Hi ha tres nivells i es donaran tres premis a cada un. Els guanyadors seran aquells que major puntuació obtinguen respecte a l’augment del vidre reciclat en quilos en comparació a l’any anterior, el volum de difusió del kit gràfic facilitat als Ajuntaments i la quantitat de divulgació que s’ha fet en xarxes socials i mitjans de comunicació.

A més, per a donar a conèixer aquest repte, s’ha decorat un contenidor de vidre del municipi amb la imatge de la campanya, ubicada en una zona cèntrica i visible, que demostra la implicació del municipi i l’acceptació de participar, ja que és el percentatge d’increment de vidre el que més puntuació dona, fins a 175 punts. Ací el protagonista és el ciutadà que té en les seues mans reciclar el vidre de la seua llar on toca i així ajudar a fer un món més net. El premi que rep cada guanyador és la decoració de contenidors de vidre amb la imatge de campanya i el reconeixement de què el poble està compromés amb el reciclatge, la sostenibilitat i el medi ambient.

Te puede interesar
Lo más visto