Transició Ecològica regula l'accés de vehicles de motor al Parc Natural de 'Serra d'Irta'

La mesura, pactada amb els Ajuntaments implicats i l'òrgan de gestió del Parc, garanteix la protecció ambiental de la major costa verge del Mediterrani

General 12 de julio de 2022 Redacció Redacció
turismo-alcossebre_vegetacion-calas-serra-de-irta

El Parc Natural de Serra d’Irta, la major costa verge del Mediterrani, compte des de hui amb una regulació de l'accés, a través de vehicles de motor, que es mantindrà fins al 31 d'agost.

La conselleria de Transició Ecològica, juntament amb els Ajuntaments d'Alcalà de Xivert-Alcossebre, Peníscola, Santa Magdalena de Pulpis i la Junta Rectora del Parc Natural, han acordat ordenar el trànsit per a garantir la protecció ambiental de l'espai que, en època estival, va arribar a concentrar fins a 1.500 cotxes diaris.

La mesura habilita un centenar de zones d'aparcament sotmeses a la reserva prèvia, a través d'un número de telèfon. El director general de Medi natural, Julio Gómez, ha explicat que es tracta de “un procediment consensuat i dotat amb personal que s'encarregarà d'informar, divulgar i, en definitiva, fer educació ambiental, amb la finalitat de conciliar la protecció amb el gaudi de qualitat del medi natural”.

La resolució es limita exclusivament a l'accés a través de vehicles de motor -a excepció de les bicis de pedaleig assistit i altres de caràcter elèctric unipersonal-. Així mateix, contempla el lliure accés als residents i propietaris agrícoles i dota de prioritat als veïns dels termes municipals que integren el Parc Natural.

L'acord controla els accessos nord i sud del camí de costa i podrà autoritzar l'entrada als vehicles de transport de passatgers o empreses de turisme ambiental que ho sol·liciten.

“El nou marc regulador afavoreix a l'ecosistema, però també al visitant i als municipis”, ha assegurat el director general, a través d'una regulació d'accessos que ja està consolidada en altres espais com l'itinerari roig del Penyal de Ifach o la Cova Tallada, al Parc Natural del Montgó.

Te puede interesar
Lo más visto