La Diputació de Castelló ja ha destinat en la present temporada més de 330.000 euros a la lluita contra els mosquits

La diputada de Medi Natural, María Jiménez, explica que la setmana vinent s'aplicaran tractaments terrestres en 62 municipis de la província, amb especial atenció a les zones de litoral i prelitoral

General 25 de julio de 2022 Redacció Redacció
1565-1024

La Diputació de Castelló ja ha invertit en la present temporada 332.751,68 euros en la lluita contra la plaga de mosquits, la qual cosa s'ha traduït en 619 accions de tractament terrestre i 2 vols de fumigació sobre aigües estancades. Les accions aèries es van desenvolupar en la primera quinzena del mes de maig, en zones llavors inaccessibles per als equips terrestres, després de diverses jornades d'intenses pluges.

És una informació oferida per la diputada de Medi Natural, María Jiménez, qui ha explicat que «des que prenem possessió en l'estiu de 2019, la lluita contra els mosquits ha sigut una prioritat per a la ‘nova Diputació del canvi’». Segons ha assenyalat, «posem tots els mitjans amb els quals comptem per a reduir al màxim les molèsties a la ciutadania i ajudar al turisme i l'hostaleria de la província en l'estiu de la recuperació després de la pandèmia i la crisi econòmica originades pel covid».

«Cal recordar», afirma Jiménez, que «actuem tant en la costa com a l'interior, per a reduir tot tot el que siga possible la població d'aquests molestos insectes».

Tractaments en 62 municipis

La diputada assenyala que «a pesar que ha descendit de manera notable l'existència de larves, l'àrea de Medi Natural de la Diputació i l'empresa adjudicatària del contracte del Pla Provincial contra els Mosquits continuen desenvolupant una intensa campanya que es traduirà en la fumigació terrestre en 62 municipis de la província entre els dies 25 i 29 de juliol».

En paraules de la diputada «s'està fent un important esforç en el conjunt de la província i s'estan intensificant les accions en les zones de prelitoral i litoral per a minimitzar l'afecció sobre la població, així com les empreses de la restauració i el turisme en el seu conjunt». També ha fet referència al fet que el Pla Provincial contra els Mosquits de 2022 contempla un 30% més de jornades d'actuació terrestre respecte als exercicis precedents.

És important recordar que els equips de la Diputació de Castelló treballen en marjals i zones amb aigua estancada del Medi Natural perquè en les zones urbanes dels municipis les competències són dels ajuntaments.

Tractament terrestre més eficaç

María Jiménez recorda que segons els experts «el tractament terrestre resulta molt més eficaç, ja que ataca tant a les larves com a la població adulta, al contrari del que succeeix amb les fumigacions aèries, que només són efectives contra les larves». També explica que els vols, «són una cosa excepcional segons la normativa europea vigent, i únicament s'autoritzen quan hi ha aigua estancada a la qual no es pot accedir per via terrestre».

Te puede interesar
Lo más visto