El festival Rototom Sunsplash s'obri al afrobeats amb el nigerià Davido

La posada en escena del Main Stage d'aquest dissabte, 20 d'agost, la completen el llegendari Horace Andy, la també jamaicana Hempress Sativa com a exponent de la nova escena reggae i el tàndem ítalo-espanyol Mellow Mood-Emeterians.

19 de agosto de 2022 Redacció Redacció
1ed91087-ccbc-5eb2-8849-6073ac89d1c9

El rugit del Rototom Sunsplash de Benicàssim sona més si cap a afrobeats. El festival internacional reggae protagonitza aquest dissabte, 20 d'agost, de la mà del nigerià Davido, una immersió musical en tota regla en aquest gènere, iniciada amb el nou Voodoo Club incorporat enguany a la programació per a impulsar el afrobeats i, per extensió, la música africana i la cultura d'avantguarda del continent.

I és que el afrobeats, més que donar pols a un estil musical, engloba i projecta -de Nigèria i amb Davido, en aquest cas, per al món- tot un moviment cultural en ple enlairament amb milions de seguidors en els cinc continents.

La cinquena jornada del festival creix, musicalment parlant, amb el llegendari artista jamaicà de roots Horace Andy, acompanyat sobre el Main Strage per Dub Asante Band. Horace Andy s'unirà a més hores abans de la seua eixida a l'escenari a la programació de la Reggae.

Sense deixar l'illa del Carib, Benicàssim rep també aquest dissabte a Hempress Sativa, representant de la nova escena reggae; i en un nou salt transoceànic i de retorn una altra vegada a Europa, al tàndem ítalo-madrileny format per Mellow Mood ft Emeterians.

Per part seua, el perfil cosmopolita del Rototom Sunsplash es mesurarà també en el cartell del Lion Stage, amb Marcus Gad, que amb la seua veu plena d'ànima i el seu extraordinari directe ha posat a l'illa francòfona de Nova Caledònia en el mapa del reggae; l'escocesa Soom T; Young Israelites des d'Israel; i els estatunidencs Soul Rebel Project.

El Fòrum Social, l'espai de debat per excel·lència del Rototom, mirarà aquest dissabte al repte de la pau. Una sessió que tindrà com a punt de partida la guerra a Ucraïna, que ha canviat el panorama geopolític mundial i ha normalitzat conceptes que semblaven impossibles, com l'amenaça d'una guerra nuclear. A donar una visió distanciada de l'hegemònica, centrada en la pau i en com aconseguir-la, a través d'una anàlisi crítica de la geopolítica actual, contribuiran les periodistes Inna Afinogenova (excorresponsal de Rússia Today); Irene Zugasti (especialitzada en relacions internacionals) i Olga Rodríguez, cofundadora d'eldiario.es i experta en conflictes, al costat del també periodista i investigador Miquel Ramos.

Seguint l'itinerari cultural diürn del Rototom Sunsplash que precedeix cada dia a l'agenda musical, la parada en la Reggae University posarà el focus en l'escena dub europea amb la projecció de la pel·lícula ‘Ina Vanguard Style’. A ella li seguirà la sessió amb Rico, de l'estudi de producció francés O.B.F., i Mark Iration, del sound system britànic Iration Steppas, sobre el qual gira el citat documental.

Lo más visto