L'espera per a sotmetre's a una operació quirúrgica es redueix en una setmana respecte a l'any passat

La demora es va situar el mes passat en 98 dies, enfront dels 105 de juliol de 2021

Sanitat 20 de agosto de 2022 Redacció Redacció
pexels-photo-3769151

El temps d'espera per a sotmetre's a una intervenció quirúrgica als hospitals de la Comunitat Valenciana es va reduir una setmana el juliol passat respecte al mateix mes de l'any anterior. En concret, la demora es va situar en 98 dies, enfront dels 105 del mateix període de 2021. Són 11 dies més que al juny de 2022 a causa del descens en l'activitat quirúrgica pel període vacacional. La xifra de pacients en llista d'espera era de 66.128 el mes de juliol passat, un 5% més que al juny.

Per departaments de salut, destaquen cinc àrees amb descensos de més de 20 dies en el temps d'espera respecte a l'any anterior: Alcoi, amb 46 dies menys al juliol d'enguany que al juliol de 2021; Xàtiva-Ontinyent i Alacant-Sant Joan, amb 28 dies menys cadascun; Sagunt, amb 22 dies menys, i el Consorci Hospital General Universitari de València, 20 dies menys.

Per tipus d'intervenció, són notòries les reduccions en el temps d'espera per a les artroscòpies (-29 dies que al juliol de l'any passat) i les intervencions de adeno-amigdalitis (-23 dies).

Quant al nombre d'operacions pendents, destaca la reducció en intervencions de pròtesis de genoll en un 7% (1.056 sol·licituds menys que al juliol de 2021) i de pròtesis de maluc en el mateix percentatge (591 sol·licituds menys). Amb descensos menors, també hi ha millores en les intervencions pendents de túnel carpià (96 sol·licituds menys) i fimosis (39 sol·licituds menys).

“El període vacacional ha frenat al juliol la millora que veníem observant en els temps per a sotmetre's a una intervenció quirúrgica en la Comunitat Valenciana. És un comportament que s'observa en aquesta variable tots els anys per aquestes dates, però que sol remuntar en els següents mesos”, ha explicat la secretària autonòmica d'Eficiència i Tecnologia Sanitària, Concha Andrés.

En aquest sentit, Andrés afig que “l'atenció dins de terminis de temps raonables, acurtant la incertesa de l'espera i procurant el tractament adequat al més prompte possible és un compromís ferm de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, que continuarà posant tots els mitjans materials i humans que siguen necessaris per a aconseguir-lo”.

La llista d'espera quirúrgica en cap cas afecta a intervencions urgents, oncològiques i no demorables, que són ateses de manera preferent.

Tota la informació sobre llista d'espera quirúrgica en la Comunitat Valenciana es pot consultar en la web de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública.

Te puede interesar
Lo más visto