Aquests son els municipis on la Diputació de Castelló realitzarà aquesta setmana tractaments terrestres contra els mosquits 

La Diputació de Castelló ja ha invertit en la present temporada 332.751,68 euros en la lluita contra la plaga de mosquits, la qual cosa s'ha traduït en 619 accions de tractament terrestre i 2 vols de fumigació sobre aigües estancades

General 22 de agosto de 2022 Redacció Redacció
_DSC4613

La Diputació de Castelló realitzarà la setmana vinent del 22 al 26 d'agost accions de tractament contra els mosquits per via terrestre en 19 municipis de la província, tant de la costa com de l'interior. Són treballs que es desenvoluparan en el medi natural, en marjals i zones humides, ja que l'actuació en les àrees urbanes és competència dels ajuntaments. Els tractaments s'aplicaran en el sector nord amb el següent calendari:

Dilluns, 22 d'agost de 2022

Torreblanca

Dimarts, 23 d'agost de 2022

Peníscola, Vinaròs i Benicarló

Dimecres, 24 d'agost de 2022

Alcalà de Xivert, Santa Magdalena de Polpís, Traiguera, Sant Jordi i Càlig

Dijous, 25 d'agost de 2022

La Serratella, les Coves de Vinromà, Albocàsser, Morella, Vallibona i Herbers

Divendres, 26 d'agost de 2022

Ares del Maestrat, Castellfort, Portell i Cinctorres.

Cal recordar que, tal com traslladen els experts, el tractament terrestre resulta molt més eficaç, en atacar a larves i mosquits adults, enfront de l'aeri, que només afecta les larves.

El 'Pla Provincial contra els Mosquits' que està duent a terme la Diputació de Castelló per a aquest exercici compta amb 1.170 actuacions terrestres (390 en el sector Nord, 390 en el sector Sud i 390 en el sector Centre), això és 270 més que l'any passat (90 per sector) el que suposa un augment del 30%. A més, cal assenyalar que, malgrat l'increment en el número actuacions, l'equip de govern de la Diputació de Castelló ha aconseguit minorar el cost a l'haver adjudicat el programa per 630.348 euros per any. Això significa, dins del compromís de la Diputació de Castelló per ajudar en el control dels mosquits, que la institució provincial oferirà més tractament que mai a menor cost.

La Diputació de Castelló ja ha invertit en la present temporada 332.751,68 euros en la lluita contra la plaga de mosquits, la qual cosa s'ha traduït en 619 accions de tractament terrestre i 2 vols de fumigació sobre aigües estancades. La lluita contra els mosquits és una prioritat per a l'equip de govern de la Diputació de Castelló, raó per la qual el Pla Provincial es manté actiu durant tot l'any i s'intensifiquen durant l'època estival.

Te puede interesar
Lo más visto