Habitatge ajorna el pagament del deute del lloguer a 801 famílies residents al parc públic de la Generalitat

Héctor Illueca destaca la necessitat d'oferir facilitats a les persones en situació de vulnerabilitat

General 25 de agosto de 2022 Redacció Redacció
211020_VIV_foto_Illueca_Corts

La Vicepresidència Segona i Conselleria d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, a través de l´Entitat Valenciana d´Habitatge i Sòl (EVha), ha ajornat en l'últim any el pagament del deute del lloguer a 801 famílies residents en habitatges públics de la Generalitat. Ho ha fet a través de la signatura d'actes de reconeixement, una mesura l'objectiu de la qual és facilitar el pagament de l'arrendament de l'habitatge de les famílies en risc d'exclusió social.

El vicepresident segon i conseller d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Héctor Illueca, ha explicat que les actes de reconeixement són “un recurs molt important per a garantir el dret a l'habitatge als qui es troben en situacions de vulnerabilitat”.

Amb aquest mètode de pròrroga de pagament, l'inquilí signa un document mitjançant el qual reconeix voluntària i expressament deure a la Conselleria una determinada quantitat de diners. En aquest document s'acorda entre les parts l'establiment d'un pagament ajornat del deute contret i determina la forma i temps d'abonament.

Prèviament a la signatura d'aquestes actes, el personal tècnic de la EVha estudia la situació concreta de la unitat de convivència, al costat dels serveis socials municipals, que verifiquen la situació de vulnerabilitat, per a determinar les quantitats i terminis a retornar. Tot això perquè puguen abonar una quantitat que siga assumible als seus ingressos familiars, sense haver de renunciar a les seues necessitats bàsiques vitals.

Héctor Illueca ha assegurat que el dret a un habitatge adequat “ha de ser la base de qualsevol política d'habitatge i tenim l'obligació d'establir els mecanismes necessaris perquè les persones tinguen un lloc digne on viure”.

Del total de famílies que s'han acollit al reconeixement de deute, 402 pertanyen a la província de València, 360 a la d'Alacant i 39 a la província de Castelló.

Així mateix, la signatura d'aquestes actes ha suposat un ajornament de prop de 2.544.505 euros. D'ells, 1.370.431 euros corresponen a la província d'Alacant, 1.055.120 a la de València i 118.953 euros a la de Castelló.

Per a donar a conéixer aquestes mesures, la Conselleria, a través de la EVha, organitza campanyes informatives dirigides a les persones residents dels habitatges públics que inclouen reunions en les quals s'expliquen les mesures implantades pel Consell per a flexibilitzar el pagament de les rendes de les persones amb menys recursos. En aquestes campanyes és fonamental la col·laboració dels serveis socials municipals.

Les actes de reconeixement de deute permeten ajornar en cinc anys el pagament de les quotes pendents a raó d'un mínim 30 euros al mes, més la mensualitat de la renda corresponent. En casos excepcionals en els quals no puguen assumir tal quantitat, la Conselleria ajusta el pagament per a adequar-lo a les seues condicions econòmiques.

Te puede interesar
Lo más visto