Castello 24. El digital de Castelló Castello 24. El digital de Castelló

El SOM Festival Castelló tanca la segona edició amb 15.000 espectadors

Hombres G, Vanesa Martín i Rigoberta Bandini han sigut les estrelles estatals

Cultura - Música 23 de agosto de 2022 Redacció Redacció
df59b379-de4a-dca9-1367-122e7e6fd635

La segona edició del SOM Festival Castelló va culminar el passat dissabte 20 d’agost amb l’espectacle This Is Michael, reeixit tribut a Michael Jackson. D’aquesta manera, l’esdeveniment celebrat en les últimes setmanes al Reial Club Nàutic de Castelló de la Plana va tancar una programació que també incloïa artistes com Hombres G, Vanesa Martín, Zoo i Rigoberta Bandini. Així mateix, el festival ha servit d’aparador a artistes locals amb la presència de Resilientes Rock Band, Marie Bernete i el duet format per Fakir i Kawak, així com els discjòqueis Lord Visnú, Youthical Vybz Sound i Carlos Bru. Més de 15.000 persones han gaudit d’aquestes propostes musicals d’estils variats.

 En conseqüència, el SOM Festival Castelló ha aconseguit convertir-se en un referent cultural i musical de l’estiu a la capital de la Plana Alta. D’altra banda, s’ha de destacar la seua capacitat per a impulsar turísticament la ciutat al reunir a públic resident a la localitat i rodalies i, també, a aquelles persones que s’apropen a la zona durant l’època estival. S’ha de tenir en compte que un 15% dels assistents han arribat des de fora de Castelló i el festival ha ajudat a impulsar l’ocupació hotelera i el sector serveis, amb un impacte econòmic indirecte que gira en torn als 3 milions d’euros. A més, l’esdeveniment ha contribuït a dinamitzar i projectar l’entorn del Grau, la plaça marítima del municipi. S’ha de recordar que el SOM Festival compta amb el suport de l’Ajuntament de Castelló de la Plana, de l’Autoritat Portuària i del Reial Club Nàutic.

En aquest sentit, l'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, el president de l'Autoritat Portuària, Rafael Simó, i el president del Reial Club Nàutic, Manuel Vidal, van inaugurar el recinte del festival el dijous 4 d’agost, un dia abans de la seua obertura al públic. Marco ha recordat que “el SOM Festival és una proposta que reforça l'oferta turística d'estiu i potencia la gastronomia i el comerç de l'entorn”. “Enguany, des de l'Ajuntament de Castelló vam renovar el suport perquè estem convençuts que iniciatives com aquesta contribueixen, com hem vist, a dinamitzar la ciutat i a ampliar l'oferta d'oci de la ciutat”, ha afegit.

 L’esdeveniment també ha comptat amb la col·laboració dels col·lectius que formen part del “Món de la festa”. Així, els principals representants de la festa de la Magdalena han tingut una presència important durant la celebració dels concerts.

Així mateix, s’ha de recordar que l’organització del festival i l’associació de famílies Afanias Castelló van signar un acord de col·laboració pel qual es van contractar persones amb diversitat funcional intel·lectual per tal de promoure la seua inclusió social i laboral. D’altra banda, fruit d’aquesta col·laboració, part dels ingressos aconseguits amb la venda del got solidari es destinaran a impulsar les activitats que aquest col·lectiu desenvolupa des de 1965. Al llarg dels anys, Afanias Castelló s’ha convertit en un referent a l’hora de donar suport a famílies amb persones que pateixen diversitat funcional. Per aconseguir-ho, l’entitat compta amb dos centres ocupacionals, un centre de dia, tres habitatges tutelats, una residència i dos centres d’atenció primerenca.

Te puede interesar

Lo más visto

Newsletter