La Diputació de Castelló manté actiu el pla provincial contra els mosquits amb tractaments en 74 municipis la pròxima setmana

La Diputació de Castelló ja ha invertit en la present temporada 332.751,68 euros en més de 600 accions de tractament terrestre i 2 vols de fumigació sobre aigües estancades

General 28 de agosto de 2022 Redacció Redacció
_DSC4553

La Diputació de Castelló manté actiu el Pla Provincial contra els Mosquits que, per a la setmana vinent del 29 d'agost al 2 de setembre, preveu la realització de tractaments per via terrestre en 74 municipis de la província, tant de la costa com de l'interior, així com un reforç en la zona del litoral. Són treballs que es desenvoluparan en el medi natural, en marjals i zones humides, ja que l'actuació en les àrees urbanes és competència dels ajuntaments. Els tractaments s'aplicaran en el sector nord, sector centre i sector sud amb el següent calendari:

Dilluns, 29 d’agost de 2022

Torreblanca, Peñíscola, Alcalà de Xivert, Cabanes, Orpesa, Castelló, Almassora, Nules, Burriana, Moncofa, Xilxes, Almenara i la Llosa.

Dimarts, 30 d’agost de 2022

Vinaròs, Benicarló, La Salzadella, Sant Mateu, Vilafamés, La Pobla Tornesa, Vall d’Alba, Benlloch, Serra d’En Galceran, la Torre d'en Doménec, Vilanova d’Alcolea, Vila-real, Alqueries, la Vilavella, Onda, Betxí i Artana.

Dimecres, 31 d’agost de 2022

Cervera del Maestre, La Jana, Rossell, Sant Rafel del Riu, Canet lo Roig, Xert, Catí, Tirig, Llucena, Castell de Villamalefa, Ludiente, la Vall d’Uixó, Alfondeguilla, Tales, Suera, Alcudia de Veo, Fanzara, Vallat i Espadilla.

Dijous, 1 de setembre de 2022

Zorita, Palanques, Villores, Forcall, Olocau del Rey, Todolella, la Mata, Les Useres, Figueroles, Costur, Gaibiel, Matet, Algimia i Vall de Almonacid.

Divendres, de 2 setembre de 2022

Torreblanca, Peñíscola, Cortes de Arenoso, Villahermosa del Río, Zucaina, Viver, Jérica, Navajas, Altura, Geldo, Castellnovo i reforç del litoral.

Tal com traslladen els experts, el tractament terrestre resulta molt més eficaç, en atacar a larves i mosquits adults, enfront de l'aeri, que només afecta les larves. Amb tot, i com a exemple del ferm compromís de la Diputació de Castelló per combatre les molèsties que ocasionen aquests insectes, a través de l'àrea de Medi natural s'ha reservat una partida de 204.000 euros per a realitzar quatre vols si fora necessari.

El 'Pla Provincial contra els Mosquits' que està duent a terme la Diputació de Castelló per a aquest exercici compta amb 1.170 actuacions terrestres (390 en el sector Nord, 390 en el sector Sud i 390 en el sector Centre), això és 270 més que l'any passat (90 per sector) el que suposa un augment del 30%. A més, cal assenyalar que, malgrat l'increment en el número actuacions, l'equip de govern de la Diputació de Castelló ha aconseguit minorar el cost a l'haver adjudicat el programa per 630.348 euros per any. Això significa, dins del compromís de la Diputació de Castelló per ajudar en el control dels mosquits, que la institució provincial oferirà més tractament que mai a menor cost.

La Diputació de Castelló ja ha invertit en la present temporada 332.751,68 euros en la lluita contra la plaga de mosquits, la qual cosa s'ha traduït en més de 600 accions de tractament terrestre i 2 vols de fumigació sobre aigües estancades. La lluita contra els mosquits és una prioritat per a l'equip de govern de la Diputació de Castelló, raó per la qual el Pla Provincial es manté actiu durant tot l'any i s'intensifiquen durant l'època estival.

Te puede interesar
Lo más visto