Ximo Puig anuncia la reactivació del programa ‘Viatgem’ amb el repartiment de 20.000 bons turístics nous a partir del dilluns que ve, que podran gaudir més de 60.000 persones

El president de la Generalitat ha destacat que el Consell destinarà 8 milions d’euros per al nou període del bo turístic que es podrà gaudir des del 19 de setembre i fins a desembre

General 01 de septiembre de 2022 Redacció Redacció
220831_PRE_foto1_XPuig_reunión_turisme

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha avançat la reactivació del programa ‘Viatgem’ amb el repartiment, a partir del pròxim dilluns 5 de setembre, de més de 20.000 bons turístics, dels quals es podran beneficiar més de 60.000 persones.

Així ho ha manifestat després de mantindre una reunió amb el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, i amb el director general de Turisme, Herick Campos, en la qual ha destacat la bona marxa de la temporada turística.

L’objectiu d’aquesta iniciativa, que preveu destinar-hi 8 milions d’euros, és estimular la demanda interna de turisme a partir de setembre per a consolidar l’ús d’aquest sector clau a la Comunitat Valenciana, la qual cosa implica allargar al màxim la temporada atesa l’oferta mediambiental, gastronòmica i turística que es pot gaudir durant tot l’any.

El president ha explicat que la mesura pretén, en definitiva, “consolidar la desestacionalització del turisme, mantindre l’ocupació i contribuir al fet que els ciutadans de la Comunitat Valenciana puguen conéixer millor les seues comarques, impulsant al mateix temps la cohesió territorial”.

Les reserves dels viatges mitjançant el bo turístic es podran fer a partir del 5 de setembre per a estades que es podran gaudir des del 19 de setembre fins a desembre.

Cal destacar que durant el primer període d’aquest programa en 2022 s’han realitzat més de 26.000 reserves i més de 78.000 persones s’han beneficiat del bo turístic, una xifra que es pretén incrementar amb més inversió entre els mesos de setembre i desembre.

A més, des del començament del Bo Viatge en 2020 fins ara hi ha hagut més 62.000 reserves amb 180.000 persones beneficiades, més de 1.000 empreses turístiques adscrites i la Generalitat ha fet una inversió en el sector que supera els 32 milions d’euros.

Balanç de la temporada estival

Després de la reunió, el cap del Consell també ha qualificat la temporada estival de “molt positiva”, perquè ha assegurat que les dades d’ocupació han sigut similars a les de 2019 i, fins i tot, superiors en alguns segments, i han arribat a assolir una ocupació mitjana superior al 90 %.

Així mateix, s’ha referit a les expectatives d’ocupació per al mes de setembre assegurant que “són bones”, ja que es preveu que se supere el 70 % d’ocupació. En aquest sentit, ha destacat que les iniciatives del Consell, com el suport als viatges de l’Imserso o el Bo Viatge, “contribuiran a consolidar la desestacionalització del turisme i mantindre l’ús d’aquest sector, especialment en moments de dificultat com els que s’estan vivint a causa de la inflació o les conseqüències de la guerra a Ucraïna”.

Te puede interesar
Lo más visto