Peníscola activa les tasques de prevenció davant la possibilitat de pluges torrencials

Durant aquest mes es duran a terme treballs forestals de neteja i desbrossament

General 02 de septiembre de 2022 Redacció Redacció
WhatsApp Image 2022-09-02 at 10.53.03 AM

La Regidoria de Medi Ambient de l'Ajuntament de Peníscola ha confirmat l'activació de diferents accions de prevenció davant el possible risc de pluges torrencials que solen arribar a la zona al final de l'estiu i en l'inici de la tardor.
D'aquesta manera, per part de la concessionària de la neteja de vials, s'ha confirmat la reactivació de la neteja d'embornals, en aquest inici del mes.
A més, l'edil de l'àrea, Miguel Castell, ha informat sobre la tramitació davant la Conselleria d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, la corresponent declaració responsable per a escometre els treballs forestals de defensa davant incendis forestals i riscos d'inundació.
S'han contemplat en aquest sentit actuacions de silvicultura preventiva a l'entorn d'urbanitzacions: Font Nova, Lloma Bella, Arco Iris, així com en el tram urbà dels barrancs Fontnova, Mongells i Moles. Els treballs encarregats consisteixen en la creació d'àrees de discontinuïtat en àrees urbanitzades, desbrossament i tala selectiva d'arbratge en la zona d'influència forestal d'àrees urbanitzades i control de canyars en llits que afecten la interfície urbana forestal o àrees estratègiques de gestió, tot això en nom de la minimització de riscos d'incendi forestal i inundacions aigües avall dels barrancs referits. Es preveu completar les actuacions descrites durant el present mes de setembre.

Te puede interesar
Lo más visto