Castelló inicia l'obtenció del sòl dotacional per a la urbanització de la Ribera del Riu Sec

L'Ajuntament preveu 663.521 euros en expropiacions de terrenys que sumen més de 11.000 metres quadrats per a sòl docent

General 12 de septiembre de 2022 Redacció Redacció
11-09-22 Marco y López en rdp

L'Ajuntament de Castelló ha aprovat l'inici de l'exposició pública del projecte d'expropiació de terrenys necessaris per a l'obtenció de sòl dotacional docent en el Projecte d'Urbanització de la Ribera del Riu Sec, un pla que projecta la millora de les connexions en l'àmbit de Crèmor, així com la millora de les riberes del riu, creant zones verdes i rutes ciclopeatonales emmarcades en el projecte de transformació del Riu Sec en un corredor mediambiental.

Aquesta segona fase del procés d'expropiació afecta a sis finques que sumen 11.069 metres quadrats i el cost dels quals ha sigut estimat en 663.521 euros. Es tracta dels terrenys necessaris per a l'obtenció de sòl dotacional docent contemplat en el citat projecte. Cal recordar que la primera fase d'expropiacions es va iniciar al març de 2021 i va afectar terrenys de 2.164 metres quadrats necessaris per a l'execució dels nous vials i serveis generals marcats pel citat projecte.

L'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha recordat que “el de la Ribera del Riu Sec és un projecte que preveu la transformació d'aquest eix en un corredor mediambiental que posarà en valor la zona, recuperant-la per a la ciutadania i convertint-la en un espai propi del Castelló sostenible, inclusiu i amigable que estem dissenyant”. En concret, aquest procés d'obtenció de sòl dotacional educatiu forma part del projecte d'urbanització de la Ribera del Riu Sec en l'àmbit de Crèmor entre la poma compresa entre el Camí Vell de l'Alcora i la prolongació del carrer Venècia.

El regidor d'Urbanisme, José Luis López, ha explicat que aquest projecte d'urbanització de la zona Crèmor “permetrà millorar les connexions en aquesta zona, així com crear noves zones verdes i rutes per als vianants i ciclistes en la ribera del riu”.

El projecte d'urbanització de la Ribera del Riu Sec en la zona de Crémor va ser aprovat el mes de febrer passat amb un pressupost de 3,3 milions d'euros. Un pla que projecta la millora de les connexions en l'àmbit de Crémor, així com la millora de les riberes del riu, creant zones verdes i rutes ciclopeatonales emmarcades en el projecte de transformació del riu en un corredor mediambiental.

Les obres que comprén aquest projecte, inclouen una passarel·la de ciclovianants i s'habilitaran zones d'estada i de descans, noves zones verdes i l'adequació de l'entorn de l'ermita de Sant Joanet del Riu.

El de la pla per a la transformació del Riu Secr és un projecte que forma part del pla per a la transformació del Riu Sec en un corredor mediambiental de 4,3 quilòmetres entre el pont de la variant de la N-340 i la rotonda on s'inicia el cobriment del riu en l'avinguda de la Vall d'Uixó. Un projecte global de recuperació i posada en valor d'aquest entorn amb un pressupost estimat de 20 milions i un període estimat d'execució fins a 2028.

Te puede interesar
Lo más visto