Orpesa es prepara per a viure unes festes patronals en gran

L'agenda s'iniciarà el 24 de setembre, amb la proclamació de les reines, a la qual li seguiran els concerts de Tamara i Nil Moliner, els actes taurins, la batalla de galls, el Pregó i el Dia de les Paelles, entre altres esdeveniments

Cultura 13 de septiembre de 2022 Redacció Redacció
Cartel fiestas octubre 2022

El municipi d'Orpesa compta ja els dies per a donar inici als festejos patronals més desitjats pels orpesins i orpesines. Unes festes que, del 24 de setembre i fins al 9 d'octubre, tornen enguany carregades d'activitats per a tots els públics “i amb més il·lusió i emoció que mai després de dos anys atípics a causa de la pandèmia sanitària”, recorda l'alcaldessa, Araceli de Moya.

L'activitat festiva arrancarà el 24 de setembre amb la gran gala de coronació de les reines de les festes major i infantil, Mireia Aparici Tauste i Elena Gimeno Muñoz, així com de les costos d'honor i els festers. Un acte que tindrà lloc en el recinte multiusos i que “suposarà el tret d'eixida a les festes en honor a la patrona de la localitat, la Verge de la Paciència”, tal com indica la regidora de Festes, Jennifer Casañ, qui recorda que “per primera vegada, podrem veure a les dues talles en el mateix escenari”.

Quant a la programació, el recinte multiusos acollirà dos concerts d'altura. El primer d'ells tindrà lloc el 7 d'octubre de la mà de Tamara, que presentarà als seus seguidors el seu últim disc titulat ‘Muir per veure't’. I, l'endemà, el músic i compositor català Nil Moliner delectarà al públic amb el seu tour ‘La nostra bogeria’. Tots aquells que es queden amb ganes de més música podran unir-se a les cinc discomóbils programades per a aquesta edició especial de festes. 

Un altre dels actes més esperats, sobretot pels més joves de la localitat, serà la batalla de galls, prevista per a l'1 d'octubre a l'esplanada José Rivera Forner. El freestyler asturià Gazir, que es va alçar en el 2021 amb els títols de campió d'Espanya de la Xarxa Bull Batalla i campió de la FMS Internacional, es pujarà a l'escenari per a llançar algunes ‘barres’ juntament amb altres talents de l'escena del freestyle, com Mr. Ego, Mnak o Zasko.

Aqueix mateix dia, encara que unes hores abans, els carrers d'Orpesa s'ompliran de color i festa amb el tradicional Pregó que inundarà el centre de carrosses engalanades, música i molt confeti, mentre que el dia 2 els orpesins i orpesines viuran un dels dies grans amb l'Ofrena. Cal recalcar que la imatge de la Verge romandrà a l'esglèsia de Sant Jaume des del 25 de setembre, quan a les 19.30 es realitze la tradicional baixada. 

El Dia de les Paelles (3 d'octubre) reunirà entorn de la taula a centenars de grups d'amics i familiars en un dels dies grans d'aquestes festes i els més joves podran sumar-se el dia 5 a una jornada dedicada en exclusiva a ells i elles amb tota mena d'activitats.

Així mateix, els aficionats taurins podran gaudir d'una àmplia agenda d'actes. El barri antic del municipi vibrarà amb els bous al Ravalet i la plaça de bous acollirà diferents concursos de ramaderies. Així mateix, es desencaixonaran tres bous salvatges i dues vaques salvatges dels prestigiosos ferros de Jandilla, Torrealta i Soldat.

Te puede interesar
Lo más visto