La campanya “trenca el silenci” buscarà unes festes patronals d'almenara lliures de violència masclista, homofòbia i transfòbia

A través del punt violeta i diversos elements informatius es conscienciarà sobre aquest tema a les penyes i aquelles persones participants en els festejos

General 16 de septiembre de 2022 Redacció Redacció
camp1

Amb el lema “Trenca el silenci” l'Ajuntament d'Almenara ha iniciat una campanya de sensibilització perquè les pròximes festes patronals estiguen lliures de violència masclista, homofòbia i transfòbia. L'alcaldessa d'Almenara, Estíbaliz Pérez, ha destacat que “busquem una vegada més ser exemple i en aquest cas conscienciar a la població perquè les festes estiguen lliures d'aquesta mena d'actituds com la violència masclista, l'assetjament, l'homofòbia o la transfòbia, així com d'imatges sexistes”.

En aquest sentit, en els principals actes s'instal·larà un punt violeta on a més de fer les habituals tasques d'informació i conscienciació també comptarà amb una agent de la Policia Local d'Almenara per a en el cas que siga necessari intervindre i secundar, així com iniciar la tramitació pertinent.

D'altra banda dins de la campanya també es repartiran una sèrie d'adhesius en les diferents penyes amb el lema, així com diferent material informatiu. Al mateix temps s'ha preparat un roll-up i un photocall que estaran visibles durant els principals actes de les festes patronals.

Finalment s'ha elaborat un decàleg, que es repartirà i també es trobarà en el punt violeta, en el qual es dona una sèrie de consells i advertiments per unes festes lliures de masclisme, homofòbia i transfòbia. Aquest és el decàleg:

 

1.          Les festes són perquè les gaudim des del respecte totes les persones.

2.         En festes no tot val. El “no” continua sent “no”.

3.         Lligar amb algú no t'obliga a anar més enllà dels límits que tu decidisques.

4.         Ni l'alcohol ni les drogues justifiquen una actitud o una agressió.

5.         La teua manera de vestir o de ballar no li donen a ningú el dret de tocar-te o assetjar-te.

6.         Tindre actituds o fer comentaris sexistes i/o tolerar-los  perpetua el masclisme

7.         Insistir és assetjar. Assetjar és agredir. No és no.

8.         Si presencies una agressió masclista: escolta, acompanya i acudeix al punt violeta o bé telefona a algun dels números del punt 10.

9.         Si et sents assetjada o pateixes una agressió sexista, busca ajuda en el punt violeta o en algun dels recursos del punt 10.

10.       Telèfon d'atenció a les víctimes de violència de gènere 016. Emergències 112. Centre Dona 24 hores 900 58 08 88. Policia Local d'Almenara 639 82 27 27. Guàrdia Civil 062. 

Te puede interesar
Lo más visto