Gabriela Bravo anuncia la creació d'una unitat d'anàlisi i seguiment per a fer front al nou escenari multiemergència

La consellera destaca que el futur equip “permetrà estar més preparats i comptar amb les últimes tecnologies per a millorar la resposta als incendis i altres grans catàstrofes”

General 16 de septiembre de 2022 Redacció Redacció
DSC03820

La consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, ha mantingut una reunió de treball amb els diferents serveis d'extinció d'incendis forestals que han participat en la campanya 2022, amb l'objectiu d'analitzar l'evolució dels diferents incendis i la resposta dels mitjans desplegats en cadascun d'ells. 

En la reunió ha anunciat la creació d'una Unitat d'Anàlisi i Seguiment que s'incorporarà als Llocs de Comandament Avançat i al Centre de Coordinació d'Emergències per a enfortir la resposta al nou escenari multiemergència.

La responsable d'Interior ha assenyalat que “els episodis viscuts durant els mesos de juliol i agost ens mostren una realitat fins ara desconeguda. Els incendis de sisena generació que s'han declarat en la Comunitat Valenciana o els fenòmens que estan clarament vinculats al canvi climàtic com a grans inundacions ens fan anticipar-nos davant un nou escenari de vulnerabilitat”. Per això -ha agregat- amb aquesta Unitat “estarem més preparats i comptarem amb les últimes tecnologies per a millorar la resposta als incendis i altres grans catàstrofes”.

La consellera ha indicat que aquesta unitat naix “per a aportar informació als responsables de la direcció de la gestió de qualsevol mena de crisi derivada de l'emergència climàtica, un equip que realitzarà el seguiment del risc per incendis forestals o emergències d'origen meteorològic per a col·laborar amb els serveis d'emergència en l'anticipació del comportament d'aquests fenòmens i l'anàlisi dels escenaris crítics que generen”.

Després de la reunió, Bravo ha agregat “que s'ha detectat la necessitat de desenvolupar aquests equips de planificació, anticipació i intervenció davant els nous escenaris de grans emergències”.

D'altra banda, ha avançat que s'abordat la revisió del Pla Territorial d'Emergència que es debatrà en futures trobades tècniques. “S'ha obert una primera reflexió sobre el Pla Territorial per a reforçar les estructures en la resposta als futurs fenòmens, cada vegada més complexos derivats de la crisi climàtica, com un nou comportament de foc o les grans inundacions”, ha apuntat.

Bravo ha subratllat “la gratitud de la Generalitat amb els serveis que han participat en les emergències d'aquests últims mesos, perquè s'han jugat la vida tots els dies per la defensa del nostre patrimoni i la nostra vida. Molts bombers que van renunciar a les seues vacances per a sumar-se a les tasques d'extinció i que han demostrat el seu esperit de solidaritat i una vocació de servei públic que cal agrair”.

 

Te puede interesar
Lo más visto