La Generalitat i el Govern de la regió italiana l’Emília-Romanya acorden un front comú per a defensar els interessos de la indústria ceràmica a Europa

El president de la Generalitat i el president de l'Emília-Romanya s'han reunit aquest dimecres a Bolonya per a coordinar les accions que permeten millorar la situació “asfixiant” del sector 

Economía29 de septiembre de 2022RedaccióRedacció
220928_PRE_Foto1_reunion_Emilia_Romagna

El president de la Generalitat, Ximo Puig, i el president de la regió italiana l'Emília-Romanya, Stefano Bonaccini, han mantingut una reunió en la qual han acordat un front comú en defensa dels interessos de la indústria ceràmica.

Durant la reunió, tots dos dirigents han coincidit en la necessitat de plantejar davant de la Comissió Europea un increment de les ajudes davant de la situació “asfixiant” que travessa aquest sector, a causa de l'increment dels costos energètics que s'ha vist agreujat per la guerra a Ucraïna. 

Per això, han acordat sol·licitar una reunió amb el comissari europeu d'Assumptes Econòmics i Monetaris, Paolo Gentiloni, per a traslladar-li aquesta reivindicació conjunta de les dues regions més importants d'Europa en producció ceràmica.

El president també ha avançat que mantindrà una reunió amb representants de l'associació espanyola de fabricants de taulells Ascer aquest dijous, durant la seua visita a la fira internacional del taulell ceràmic i del mobiliari de bany Cersaie, que s'està celebrant a Bolonya, per a traslladar-li el seu suport i alinear posicions amb la patronal, amb la finalitat d'“actuar de la manera més potent possible”.

Quant a les mesures que la Generalitat posarà en marxa en defensa del sector, el cap del Consell ha assenyalat que es complementaran les ajudes del Govern al sector gasointensiu en el marc que permet la Unió Europea, a més d'haver sol·licitat un nou Perte per a la descarbonització del que ha qualificat de “teixit industrial fonamental”.

D'altra banda, Ximo Puig també ha destacat la necessitat d'abordar la situació “especulativa” del mercat de COâ‚‚ que afecta els resultats de la indústria ceràmica, amb una consegüent pèrdua de competitivitat.

Cal recordar que aproximadament el 94 % de la producció nacional de ceràmica té l'origen a la província de Castelló, on se situa el 80 % de les empreses del sector, que representen el 14,4 % del PIB industrial de la CV i es caracteritzen per la seua posició líder en tecnologia, qualitat, prestigi i disseny. 

Conveni de col·laboració 

D'altra banda, el president ha anunciat que en els pròxims mesos les dues regions signaran un protocol de col·laboració per a posar en marxa projectes conjunts en diversos programes europeus, consolidar nexes turístics i establir intercanvis en l'àmbit de la Formació Professional, entre altres.

Es tracta, d'aquesta manera, de consolidar la relació entre la Comunitat Valenciana i la regió l'Emília-Romanya, que es va originar fa tres dècades amb la signatura d'un protocol d'intencions entre els dos governs autonòmics.

Te puede interesar
Lo más visto