El Consell aprova ajudes per al reciclatge de professionals de sectors estratègics per mitjà de la formació

Aquestes ajudes formen part del Pla estratègic d'impuls a la formació professional, del Mecanisme de Recuperació i Resiliència

Economía 10 de octubre de 2022 Andrea Andreu Andrea Andreu
pexels-cottonbro-4065876

El Consell ha aprovat un decret, proposat per la Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball per mitjà de Labora, per a concedir ajudes directes amb la finalitat de reciclar professionals de sectors estratègics mitjançant formació.

Amb aquestes ajudes que pertanyen al Pla de recuperació i transformació, es pretén incentivar la formació de la ciutadania per mitjà de les associacions, entitats empresarials i entitats sense ànim de lucre.

Així mateix, mitjançant la formació del capital humà, es farà front als efectes econòmics i socials provocats per la pandèmia de la covid-19, de manera que s'afavorisquen les transicions ecològica i digital per a ser més sostenibles i resilients.

En concret, s'han aprovat ajudes a Creu Roja Espanyola, Fundació de la Comunitat Valenciana Escola de Formació Professional (FEMPA), Qualificacions Professionals i Formació del Sector Metall (Fundació CV Escola d'FP FEMPA), Federació Empresarial Metal·lúrgica Valenciana (FEMEVAL), Consell de Cambres Oficials de Comerç, Indústria, Serveis i Navegació de la Comunitat Valenciana, Xarxa d'Instituts Tecnològics (REDIT) i Fundació Laboral de la Construcció, per un import de 6,9 milions d'euros.

Aquesta línia d'ajudes té com a objectiu específic subvencionar propostes d'accions formatives que s'ajusten a les necessitats més immediates de formació de capital humà dels diversos sectors productius de la nostra comunitat.

Totes les accions formatives programades comptaran amb un mínim de 30 hores i un màxim de 60 hores de formació i podran impartir-se de manera presencial o no presencial.

L'entitat beneficiària serà la responsable de la selecció de l'alumnat i Labora col·laborarà en aquesta cerca, de manera que facilitarà a l'entitat una relació de les persones preseleccionades. Únicament podran participar-hi les persones que no tinguen acreditada la unitat de competència a la qual fa referència l'acció formativa que s'impartirà.

El Consell ha aprovat la concessió directa d'aquestes ajudes amb caràcter excepcional per raons d'interés públic de tipus social i econòmic.

Te puede interesar
Lo más visto