Castello 24. El digital de Castelló Castello 24. El digital de Castelló

El Consell aprova ajudes per al reciclatge de professionals de sectors estratègics per mitjà de la formació

Aquestes ajudes formen part del Pla estratègic d'impuls a la formació professional, del Mecanisme de Recuperació i Resiliència

Economía 10 de octubre de 2022 Redacció Redacció
pexels-cottonbro-4065876

El Consell ha aprovat un decret, proposat per la Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball per mitjà de Labora, per a concedir ajudes directes amb la finalitat de reciclar professionals de sectors estratègics mitjançant formació.

Amb aquestes ajudes que pertanyen al Pla de recuperació i transformació, es pretén incentivar la formació de la ciutadania per mitjà de les associacions, entitats empresarials i entitats sense ànim de lucre.

Així mateix, mitjançant la formació del capital humà, es farà front als efectes econòmics i socials provocats per la pandèmia de la covid-19, de manera que s'afavorisquen les transicions ecològica i digital per a ser més sostenibles i resilients.

En concret, s'han aprovat ajudes a Creu Roja Espanyola, Fundació de la Comunitat Valenciana Escola de Formació Professional (FEMPA), Qualificacions Professionals i Formació del Sector Metall (Fundació CV Escola d'FP FEMPA), Federació Empresarial Metal·lúrgica Valenciana (FEMEVAL), Consell de Cambres Oficials de Comerç, Indústria, Serveis i Navegació de la Comunitat Valenciana, Xarxa d'Instituts Tecnològics (REDIT) i Fundació Laboral de la Construcció, per un import de 6,9 milions d'euros.

Aquesta línia d'ajudes té com a objectiu específic subvencionar propostes d'accions formatives que s'ajusten a les necessitats més immediates de formació de capital humà dels diversos sectors productius de la nostra comunitat.

Totes les accions formatives programades comptaran amb un mínim de 30 hores i un màxim de 60 hores de formació i podran impartir-se de manera presencial o no presencial.

L'entitat beneficiària serà la responsable de la selecció de l'alumnat i Labora col·laborarà en aquesta cerca, de manera que facilitarà a l'entitat una relació de les persones preseleccionades. Únicament podran participar-hi les persones que no tinguen acreditada la unitat de competència a la qual fa referència l'acció formativa que s'impartirà.

El Consell ha aprovat la concessió directa d'aquestes ajudes amb caràcter excepcional per raons d'interés públic de tipus social i econòmic.

Te puede interesar

Lo más visto

Newsletter