La Diputació de Castelló estudiarà la possibilitat d’ampliar el concepte de les ajudes a les penyes taurines perquè puguen adquirir material per a millorar la seguretat dels ‘bous al carrer’

El president José Martí s'ha reunit amb representants de la Federació de Penyes als qui ha transmès que la institució provincial ja compta amb una línia de subvencions que aquest any ha estat dotada amb 90.000 euros i ha beneficiat a 121 entitats

Economía 11 de octubre de 2022 Andrea Andreu Andrea Andreu
_DSC6658

El president de la Diputació de Castelló, José Martí, s'ha reunit amb el president de la Federació de Penyes Taurines de Bous al Carrer de la Comunitat Valenciana, Germán Zaragoza, per a abordar la seguretat en els actes taurins. A aquest respecte, Martí ha transmès que la institució provincial ja compta amb una línia de subvencions destinades a penyes taurines que aquest any ha estat dotada amb 90.000 euros i ha beneficiat a 121 entitats, i que s'estudiarà la possibilitat d'ampliar el concepte d'aquestes ajudes perquè les penyes puguen adquirir material per a millorar la seguretat dels 'bous al carrer’.

A la reunió també han assistit la diputada provincial de l'Escola Taurina, Lluïsa Monferrer, i el vicepresident i secretari de la federació, José Antoni Pérez i Carlos Casilda, respectivament.

Martí ha explicat que la Diputació de Castelló contempla una línia de subvencions de suport i foment dels festejos taurins amb la qual les penyes taurines poden subvencionar els actes taurins.

Aquesta línia d'ajudes compta amb dues modalitats. La primera d'elles, que compta amb un muntant econòmic de 86.425 euros, va destinada a finançar l'organització i realització de festejos taurins, com ara 'bous al carrer', exhibicions i embolada, amb la compra, lloguer i transport de caps de bestiar; l'adquisició de mitjans materials; la contractació de serveis específics per a realitzar l'activitat, i la publicitat i difusió del festeig entre altres.

D'altra banda, el segon muntant, de 3.575 euros, va destinat per al finançament de publicacions, revistes, exposicions, conferències i activitats anàlogues sobre la cultura taurina.

Així mateix, s'ha plantejat la possibilitat de poder ampliar el concepte d'aquestes subvencions perquè es puguen incloure material específic destinat a millorar la vigilància i seguretat dels actes taurins.

També s'ha parlat de la qüestió de les assegurances. La federació ha proposat que la Conselleria de Sanitat assumisca la despesa sanitària dels actes taurins, qüestió a la qual s'ha mostrat el suport de la Diputació de Castelló.

Te puede interesar
Lo más visto