La Generalitat ha distribuït més de 200.000 bons de transport gratuïts per a joves des que es van llançar el passat 9 d'octubre

Rebeca Torró ha destacat “el bon acolliment d'aquesta iniciativa i l'esforç humà i tècnic realitzat per a agilitzar la seua distribució”

General 11 de noviembre de 2022 Redacció Redacció
221111_POL_foto_abonos primer mes

La Generalitat ha distribuït en un mes més de 200.000 bons de transport gratuït per a joves de fins a 30 anys des que es va llançar el passat 9 d'octubre.

Aquest títol estarà en vigor fins al pròxim 15 de gener de 2023 i permet viatjar en Metrobús, Metrovalencia, TRAM de Castelló, TRAM d’Alacant i EMT. A més, també es poden beneficiar d'aquesta mesura els usuaris d'autobusos urbans els ajuntaments dels quals se sumen a la mesura.

Dels 204.524 bons temporals joves gratuïts, 165.000 han sigut distribuïts per Metrovalencia; 12.524, per TRAM de Castelló, i 27.000, des de TRAM d’Alacant.

La consellera de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Rebeca Torró, ha destacat, quan s'ha complit un mes des del llançament d'aquest bo, el “molt bon acolliment” de la iniciativa per part dels joves de la Comunitat i ha agraït “l'esforç tècnic i humà realitzat per les entitats implicades per a arribar al màxim nombre possible de persones”.

Els bons ja distribuïts han permés realitzar més d'1,5 milions de desplaçaments. Segons les estimacions realitzades per Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV), els usuaris de fins a 30 anys que viatgen de manera gratuïta ja suposen més d'un 32 % dels desplaçaments. Alhora, gràcies a aquest nou bo, s'ha aconseguit incrementar l'ús dels serveis de transport en un 5 %.

“Aquesta iniciativa, a la qual encara es poden sumar més joves, té com a finalitat ajudar una part de la població que depén molt del transport públic en el seu dia a dia, per la qual cosa permet reduir de manera efectiva les despeses de moltes famílies”, ha assenyalat Torró.

“A més, és important recordar que el transport gratuït per a joves es complementa amb totes les polítiques d'estalvi en el transport impulsades per la Generalitat, com els nous títols SUMA, la reducció de zones del TRAM, els diumenges gratuïts i el descompte del 30 % que es prolongarà durant l'any 2023, mesures que ens converteixen en el transport públic més econòmic d'Espanya i que tenen una afecció directa en tota la població”, ha assenyalat la consellera.

Distribució de bons

Per a fer front a la demanda d'aquests títols, FGV ha reforçat la dotació de personal en les seues estacions per a agilitar la distribució dels nous bons que, en el cas de València, també serveixen per a altres serveis de transport com ara EMT i Metrobús. El lliurament es realitza de manera àgil, gràcies també al sistema de cita prèvia disponible per a tots els usuaris.

Per a facilitar la recollida del Bo Jove, per part d'FGV, s'han habilitat diferents estacions en Metrovalencia i TRAM d’Alacant. A València, de dilluns a divendres, estan oberts els punts següents: centre d'atenció del client (CAC) de Benimaclet; Alameda; Àngel Guimerà (eixida al carrer Palleter); Benimàmet; Burjassot-Godella; Campanar; Facultats-Manuel Broseta (taquilla secundària); Marítim; Mislata (taquilla secundària); Moncada-Alfara; Paiporta; Paterna; Salt de l'Aigua; Torrent Avinguda i Xàtiva (taquilla secundària, eixida a l'institut IES Lluís Vives), i tots els dies de dilluns a diumenge a l'espai del client d'Alacant.

A Alacant, de dilluns a divendres, també es poden arreplegar aquests bons al punt del client de Luceros, el Campello, Dénia, Mercat, Benidorm i Gata de Gorgos. TRAM de Castelló distribueix aquests bons des de l'oficina situada al carrer Carcaixent, 1, de la ciutat de Castelló.

Els webs de Metrovalencia i de TRAM d’Alacant ofereixen un accés exclusiu per a la sol·licitud de cita prèvia amb un model similar al que es va seguir en l'obtenció del Bo Viatge de la Generalitat, pel qual s'obté torn per a una hora i un dia determinats; sol·licitar la cita prèvia que posteriorment permetrà establir la data per a concretar la recollida del bo a l'estació seleccionada.

Te puede interesar
Lo más visto