El PSPV d’Alcalà i Alcossebre diu ‘no’ als pressupostos locals per la falta de consens i d’ambició per a ajudar a empreses i famílies a atenuar la pujada dels preus

El portaveu Joan Ronchera lamenta que els comptes del PP per a 2023 eliminen la partida de foment de l’ocupació i que obvien partides extraordinàries per a promoure la recuperació econòmica i social del municipi

General 01 de diciembre de 2022 Redacció Redacció
GMS Alcalà i Alcossebre

El portaveu del PSPV a l’Ajuntament d’Alcalà de Xivert i Alcossebre, Joan Ronchera, ha defensat la seua negativa a aprovar els pressupostos municipals de 2023 en que «són la prova de l’estancament polític que viu el nostre poble». Apunta Ronchera que els comptes de l’any que ve «castiguen» la població ‘gaspatxera’ perquè «obvien la situació d’inflació que viu el nostre país». A més a més, denuncia que se formulen, una vegada més «sense el consens tot i estendre la mà a Francisco Juan per a tancar les línies estratègiques del futur pressupost».

«Votar ‘no’ als comptes de 2023 no és una decisió capritxosa, és la nostra forma de protestar davant el nul interés del PP a arribar a acords amb l’oposició i per l’absoluta manca d’ambició per a fer uns pressupostos a l’altura del moment que vivim». A juí del representant del partit del puny i la rosa el govern del PP «ha estat incapaç d’elaborar un full de ruta orientat a promoure la recuperació econòmica i social que necessita el nostre poble». Ronchera qüestiona la inexistència de partides extraordinàries per a protegir la població de l’augment dels costos de vida i de polítiques de suport al teixit productiu local. «Sembla que ignoren que hi ha famílies que no podran pagar la calefacció aquest hivern ni que hi ha comerços que s’estan endeutant per a sobreviure o que abaixen la persiana». És més, apunta, s’elimina la partida de foment de l’ocupació. «No es contempla cap acció d’assessorament, formació o incentius fiscals per a promoure la generació de llocs de treball», lamenta.

El regidor socialista justifica també la seua negativa en que s’accentua la retallada en el pressupost de polítiques per a la gent gran, d’un 50 per cent en els últims dos exercicis. «No entenem que, amb les regles de despesa suspeses i amb la injecció de més recursos per part d’administracions superiors, l’Ajuntament d’Alcalà i Alcossebre traga la tisora, gripe el creixement de l’economia local i minve la qualitat dels serveis públics». En aquest sentit, Joan Ronchera reprotxa que augmente el deute amb la firma d’un nou préstec bancari.

En la seua intervenció, el jove socialista ha agraït que siguen les administracions socialistes les que impulsen les inversions al municipi. Ho exemplifica amb la recuperació de la Casa del Metge, promoguda per la Generalitat, l’execució del Pla Castelló Avança i la millora del finançament local per part del Govern central i la Diputació de Castelló.
 
FALTA DE VOLUNTAT D’ACORD DEL PP
El portaveu municipal socialista lamenta el «menyspreu» dels populars a les propostes plantejades pel PSPV per a aprovar els pressupostos. «Del decàleg que vam presentar ara fa un mes en el registre municipal s’han refusat la major part de les propostes». Segons explica, «l’alcalde del PP ha passat per alt la convocatòria de subvencions a les famílies de la guarderia d’Alcalà per a fer front a la matrícula; no ha tingut en compte la proposta de convocatòria d’ajudes a pimes i autònoms ni tampoc a constituir una comunitat energètica a Alcossebre». «El llistat és més llarg, amb la negativa a invertir en la renovació del clavegueram o a dotar la banda de música d’un local digne d’assaig». «Són els pressupostos més tristos de la història d’Alcalà de Xivert i Alcossebre i per això hem votat ‘no’», finalitza.

Te puede interesar
Lo más visto