Castelló capta 2,4 milions d'Europa i reforçarà la seua competitivitat com a Municipi Turístic

L'alcaldessa rep el distintiu que reconeix a la ciutat com a Municipi Turístic de mans del secretari autonòmic de Turisme

General 25 de diciembre de 2022 Redacció Redacció
23-12-22 Rdp sobre Castelló como municipio turístico

L'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha rebut hui de mans del secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, el distintiu que reconeix a Castelló com a Municipi Turístic de Rellevància. “Un reconeixement que demostra la labor realitzada per a continuar posicionant a Castelló com a destinació turística a nivell nacional i internacional i que avala el treball per a potenciar els nostres recursos i consolidar els serveis turístics de la ciutat, encaminats a convertir-nos en un destí sostenible, inclusiu, natural i intel·ligent”, ha ressaltat Marco. I en aquest sentit, ha destacat l'impuls a esdeveniments consolidats i referents com a Escala a Castelló, “que ha sigut reconeguda per la Generalitat en els premis de turisme i és un recurs turístic per a tota la Comunitat Valenciana”. Un esdeveniment que per a la pròxima edició incrementarà l'ajuda autonòmica fins als 250.000 euros, segons ha anunciat hui el secretari autonòmic de Turisme.

El titular de Turisme, per part seua, ha reconegut el “gran esforç” que ha realitzat Castelló per a “complir tots els requisits de la nova Llei de Turisme , Oci i Hospitalitat i del nou estatut del municipi turístic de la Comunitat Valenciana, que reescriu les normes per a ser Municipi Turístic”, i ha afegit que aquesta declaració “significa un reconeixement a la proactivitat de la ciutat” en defensa del sector i d'un model de ciutat turística del futur.

Sobre aquest tema, l'alcaldessa ha detallat les 22 accions que a curt, mitjà i llarg termini té recollides el Pla Turístic Operatiu de Castelló 2022-2025 en el qual, entre altres documents, s'ha treballat per a aconseguir la distinció de Castelló com a Municipi Turístic. A curt termini, figuren el pla de millora de les rutes cicloturístiques; la difusió i posada en valor de la Ruta de la Ceràmica de Castelló; la millora de l'experiència turística Escala a Castelló; l'actualització de la web turística; l'actualització del Pla Estratègic de Castelló; el foment d'accions de sensibilització en platges; i la certificació de qualitat en les oficines d'informació turística. A mitjà termini, està el foment del turisme gastronòmic; la millora de l'accessibilitat turística integral en destí; l'impuls de suports en línia del destí; el pla de millora de la qualitat en destí; i la sensorització en destí. A més llarg termini, es contemplen accions com la revaloració del patrimoni cultural i natural; el pla d'accessibilitat universal de Castelló; el foment i posicionament de marca; la implementació i posada en marxa del projecte DTI-CV; la promoció de maneres sostenibles de mobilitat urbana; la definició i posada en marxa del Pla de Turisme Sostenible de Castelló; la creació d'un observatori turístic; el desenvolupament del Bessó Digital; la millora formativa del capital humà del servei de turisme; i la transformació digital urbana.

Remodelació de Ferrandis Salvador

D'altra banda, s'ha anunciat la captació de nous fons europeus per part de l'Ajuntament de Castelló del programa de Plans de Sostenibilitat Turística en Destí 2022, finançat amb fons Next Generation del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència. “Són més de 2,4 milions d'euros per a la remodelació del passeig marítim de l'avinguda Ferrandis Salvador, que contribuirà a reforçar el posicionament estratègic de la ciutat com a destinació turística i a millorar la competitivitat”, ha ressaltat Marco.

La remodelació del passeig de Ferrandis Salvador, en el tram comprés entre el camí La Plana i el camí la Ratlla, és un projecte que s'emmarca en el pla de sostenibilitat turística de Castelló. L'àmbit d'actuació compta amb una longitud de 2,63 km i una superfície d'actuació de 70.978 metres quadrats. L'actuació consisteix a millorar i renovar el passeig marítim per a redistribuir la planta del vial a fi d'ampliar la zona per als vianants i el carril bici, així com l'execució d'un carril exclusiu per a usuaris amb patins; i a millorar les infraestructures existents. “Avançarem així cap a un model de ciutat amb mobilitat més sostenible, saludable i respectuosa amb el medi ambient”, ha apuntat l'alcaldessa.

Te puede interesar
Lo más visto