Aquesta setmana s'ha estrenat a la televisió el documental titulat "La cuina de la trufa dels Ports"

Aquest documental pretén donar a conèixer el món de la trufa, un dels tresors gastronòmics de la comarca dels Ports, situada a la província de Castelló

Cultura 03 de febrero de 2023 Andrea Andreu Andrea Andreu
20220203_video_lacuinadelatrufadelsPorts_2560x1440
imatge del documental "La cuina de la trufa dels Ports"

L'estrena del documental "La cuina de la trufa dels Ports" està programada per aquest divendres a les 21:30. Es podrà veure simultàniament per les televisions Nord, Televisió de Castelló i Comarquesnord, així com en directe a través de YouTube en qualitat 4K.

El documental, amb una durada de 55 minuts, ha estat produït per l'associació d'empresaris turístics Asetmico amb la col·laboració de l'Ajuntament de Morella i la Diputació de Castelló. Ha estat dirigit i realitzat pels morellans Juan Ant. Querol i Joan Milián, i va ser gravat a l'hivern amb la participació de sis restaurants de la zona.

El documental explora la història del descobriment de la trufa a Morella, els misteris que l'envolten i el peculiar mercat de compra-venda que tradicionalment s'ha realitzat en un bar i durant les nits. També ofereix imatges atractives de l'hivern a Morella i la comarca. El documental inclou un menú de sis plats amb la trufa com a ingredient principal, preparats i explicats pels xefs dels restaurants participants.

Amb aquest documental, s'impulsa i promou la gastronomia de la trufa i es dóna visibilitat als restaurants i cuiners de la comarca. L'estrena forma part de les activitats de les XX Jornades de la Trufa de Morella i Comarca, que se celebren des del 27 de gener fins al 12 de març de 2023. És una oportunitat per conèixer més sobre aquest fong apreciat i descobrir les delicioses creacions culinàries que se'n deriven.

Te puede interesar
Lo más visto