Presenten les jornades de la trufa i Morella negra a Alcanyís i Barcelona La ciutat d'Alcanyís i Barcelona són els escenaris triats per a presentar les esperades jornades de la trufa i Morella negra

Les jornades de la trufa, conegudes per la seua excel·lència en la qualitat d'aquest preciat fong, se celebren a Alcanyís

General 17 de febrero de 2023 Redacció Redacció
2023-02-15 Programa Hoy es tu día de les XX jornades de la trufa Morella-Els Ports

La comarca dels Ports està immersa en la temporada de la tòfona, i com a part d'aquesta celebració, s'organitzen les XX jornades de la trufa Morella-Els Ports. Durant la jornada d'ahir, es van dur a terme diversos actes de presentació. L'alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, i la regidora de Promoció Turística i Comerç, Mari Carmen Escuder, juntament amb Carlos Gutiérrez, del restaurant Casa Roque, i Jorge García, comissari de Morella negra com la trufa, van participar en el programa Hoy es tu día, de Radio La Comarca a Alcanyís, dedicat especialment a les XX jornades de la trufa Morella-Els Ports. A la tarda, es va realitzar la presentació de Morella negra com la trufa a la Llibreria Obaga de Barcelona.

Aquestes jornades tenen com a objectiu mostrar tot el potencial d'aquesta joia negra, que aporta el millor sabor a la gastronomia local i que té una gran versatilitat. Diversos establiments de la comarca han preparat menús especials durant les jornades, que es prolonguen fins al diumenge 12 de març. A més, s'organitzen altres activitats com tallers i visites temàtiques, que tenen una gran acollida entre el públic. Cal destacar que, dins d'aquestes jornades, se celebra el festival gastro-literari Morella negra com la trufa, que tindrà lloc del 3 al 5 de març en la seva vuitena edició.

Rhamsés, l'alcalde de Morella, ha remarcat la rellevància d'aquest producte en la gastronomia i el turisme en els últims anys. També ha destacat la gran participació en les visites guiades i els tallers que s'han realitzat durant les primeres setmanes de les jornades de la trufa, i ha recordat que encara hi ha inscripcions obertes per a les activitats programades fins al 12 de març. A més, convida a tots a visitar Morella i degustar els plats i menús especials preparats per aquesta ocasió.

Dins del marc de les XX jornades de la trufa Morella-Els Ports, el festival gastro-literari Morella negra com la trufa tindrà lloc del 3 al 5 de març. Ahir es va presentar aquest certamen a la Llibreria Obaga de Barcelona, amb la participació de les escriptores Empar Fernández i Victòria González Torralba. L'acte, conduït pel comissari García, va omplir l'espai i va permetre als assistents conèixer tota la programació del festival, així com les jornades gastronòmiques en general.

Te puede interesar
Lo más visto