El municipi de Nules ha puesto en funcionamiento el Archivo Histórico Audiovisual, una iniciativa que busca preservar y difundir la memoria audiovisual del municipio

El nou servei de l'Arxiu Històric Audiovisual de Nules està dissenyat per a satisfer les necessitats tant dels investigadors com de la ciutadania en general interessada en la història i el patrimoni local. Aquest servei permetrà als investigadors accedir a materials audiovisuals valuosos per a les seves investigacions i estudis

Cultura 25 de febrero de 2023 Redacció Redacció
IMG_4169

L'Ajuntament de Nules ha inaugurat avui l'Arxiu Històric Audiovisual (AHA), un nou servei destinat tant a investigadors com a la ciutadania, amb l'objectiu de proporcionar un fons digitalitzat de material fotogràfic, audiovisual i cartogràfic. A més, també es pot accedir al material en format físic.

L'acte d'obertura ha comptat amb la presència de l'alcalde, David García, el regidor d'Arxius, Guillermo Latorre, i altres membres de la Corporació Municipal. Durant la visita, s'han pogut conèixer les instal·lacions, que inclouen un escàner digitalitzador i dos ordinadors d'accés públic.

Segons Guillermo Latorre, aquesta iniciativa va sorgir com a resposta a les demandes dels historiadors i investigadors locals, així com a la necessitat del veïnat de conèixer l'evolució del municipi.

L'objectiu principal de l'Arxiu Històric Audiovisual és permetre que tant els veïns com els investigadors puguin accedir al material i obtenir còpies del mateix. A més, es busca convertir-se en un lloc de referència per a la comunitat interessada en aportar i compartir fotografies i altres tipus de material.

Cal destacar que l'Arxiu Històric Audiovisual estarà obert cada dimecres de 9:00 a 12:00 hores.

Te puede interesar
Lo más visto