L'alcaldessa de Vila-real, José Martí, ha convocat una reunió en el marc de la fira CEVISAMA amb els alcaldes del clúster ceràmic per a abordar una qüestió rellevant per al sector

El president de la Diputació de Castelló ha destacat la importància de la unitat i la col·laboració entre les empreses ceràmiques de la província. En aquest sentit, ha reafirmat el compromís de la Diputació amb el sector ceràmic i ha expressat el seu suport continu a la iniciativa "Salvem la ceràmica"

Política 28 de febrero de 2023 Redacció Redacció
foto alcaldes cevisama

El president de la Diputació de Castelló, José Martí, ha convocat una reunió per a demà amb les alcaldesses i alcaldes del clúster ceràmic i els grups polítics representats en la institució en l'estand provincial de Cevisama 2023. L'objectiu de la trobada és la signatura d'un document que recull les mesures que el Govern d'Espanya hauria d'adoptar per a agilitzar la tramitació de les ajudes als sectors industrials gas intensius i facilitar l'accés a aquestes ajudes per a les empreses de la província.

Aquesta iniciativa és un pas més del moviment municipalista "Salvem la ceràmica", impulsat per la Diputació i els ajuntaments afectats per la crisi inflacionista que impacta en la indústria ceràmica i els sectors relacionats.

El document que es signarà recolza les al·legacions presentades per les organitzacions empresarials i patronals a l'esborrany de reglament de les ajudes. Una de les principals demandes és la flexibilització del termini de pagament, ja que moltes empreses de la província superen els 60 dies exigits per la llei de subvencions, tot i que aquesta forma de pagament és habitual i tradicional en el sector ceràmic.

També es rebutja l'obligatorietat de destinar el 50% de les ajudes a inversions en eficiència energètica i descarbonització, ja que en aquest moment la prioritat és salvar el sector i els llocs de treball que estan en perill. Es considera que la transició energètica ha de ser justa i que les exigències mediambientals s'han de posposar fins que es superi la crisi. A més, es ressalta que el sector ja ha realitzat importants inversions en aquest àmbit.

La Diputació de Castelló i els ajuntaments també reclamen una reducció dels terminis de tramitació de les subvencions per evitar l'agreujament de la situació. En els últims sis mesos, s'han perdut al voltant de mil llocs de treball en el sector ceràmic.

El president Martí destaca la importància de la unitat i assegura que "junts som més forts". Encara que hi pugui haver discrepàncies legítimes, considera que és el moment de caminar junts per donar suport a un sector vital per a l'economia de la província de Castelló, i que la Diputació està plenament compromesa a donar tot el suport necessari.

Te puede interesar
Lo más visto