L'Ajuntament de Vila-real ha posat en marxa un projecte per impulsar un mapa solar de la ciutat. Aquesta iniciativa té com a objectiu identificar i utilitzar eficientment les zones de Vila-real

El regidor d'Agricultura, Sostenibilitat, Transició Ecològica, Energètica i Medi Ambient, José Ramón Ventura Chalmeta, ha presentat el projecte del mapa solar de Vila-real

General 30 de marzo de 2023 Redacció Redacció

L'Ajuntament de Vila-real està impulsant el primer mapa solar de la ciutat amb l'objectiu de determinar el potencial fotovoltaic de tots els edificis i immobles del municipi. Aquesta iniciativa té com a finalitat facilitar el procés de transició energètica cap a fonts d'energia més sostenibles i implicar la ciutadania en l'adopció de les energies verdes.

El regidor d'Agricultura, Sostenibilitat, Transició Ecològica, Energètica i Medi Ambient, José Ramón Ventura Chalmeta, ha presentat el projecte, juntament amb Ximo Masip, responsable de ImpactE, l'empresa encarregada de treballar en l'estudi per a la creació d'aquest mapa solar. A més, ImpactE també està desenvolupant una estratègia de zero emissions per a l'Ajuntament, que inclou el desplegament d'instal·lacions d'autoconsum fotovoltaic per a proveir d'energia els edificis municipals.

Amb la implementació d'aquest mapa solar i les instal·lacions d'autoconsum, l'Ajuntament de Vila-real busca no només conèixer el potencial fotovoltaic del municipi, sinó també promoure l'ús d'energia solar i reduir l'empremta de carboni de la ciutat. Aquesta iniciativa s'emmarca dins de l'estratègia de sostenibilitat i transició ecològica de Vila-real, que té com a objectiu principal promoure un model energètic més net i respectuós amb el medi ambient.

Te puede interesar
Lo más visto