El Departament de Salut de Castelló ha organitzat una jornada sobre l'obesitat com a problema de salut pública, donat que afecta ja al 25% de la població

En aquesta jornada sobre l'obesitat, professionals especialitzats en diferents àrees de la salut, com Endocrinologia, Cirurgia, Medicina Familiar, Psicologia i Nutrició, compartiran la seva perspectiva clínica per abordar l'increment de l'adherència als tractaments

Sanitat 03 de abril de 2023 Andrea Andreu Andrea Andreu
WhatsApp Image 2023-04-03 at 11.13.35 (1)

La Jornada Obesity Talks, organitzada pel Departament de Salut de Castelló, té com a objectiu abordar l'atenció als pacients amb obesitat davant l'augment de la seva prevalença a la província. Especialistes en diverses àrees de la salut, com Endocrinologia, Cirurgia Bariàtrica, Medicina Familiar, Psicologia i Nutrició, han compartit les seves perspectives en una abordatge multidisciplinari d'aquesta malaltia.

L'obesitat és una malaltia prevalent que pot portar diverses comorbiditats i problemes de salut. Per abordar-la adequadament, és necessari un enfocament integral que inclou suport psicològic, tractament clínic i seguiment. L'abordatge motivacional i conductual també és crucial per millorar l'adherència als tractaments clínics i nutricionals.

Durant la jornada, s'han presentat aspectes de salut pública relacionats amb l'obesitat, les estratègies d'intervenció del Departament de Salut de Castelló, els procediments quirúrgics de la unitat de cirurgia bariàtrica i les intervencions motivacionals, conductuals i nutricionals. També s'ha destacat el projecte SchoolFood4Change, implementat en diversos centres escolars de la Comunitat Valenciana, que promou una alimentació saludable i sostenible i busca prevenir l'obesitat entre els alumnes.

La jornada va ser inaugurada per la secretària autonòmica de Salut Pública, Ofelia Gimeno, el director territorial de Sanitat a Castelló, Edelmiro Sebastián, i l'equip organitzador de l'esdeveniment.

Te puede interesar
Lo más visto