Nules celebrarà divendres la tradicional Festa dels Cabuts. Aquesta festa és una tradició centenària que es celebra en honor als "cabuts", els habitants originaris del municipi

Per promocionar la tradició popular de la Festa dels Cabuts entre la ciutadania, es poden dur a terme diverses accions de difusió i sensibilització

General 18 de abril de 2023 Andrea Andreu Andrea Andreu
IMG-20230417-WA0035

La Festa dels Cabuts, que es celebrarà divendres 21 d'abril a Nules, té com a objectiu promocionar aquesta tradició popular entre la ciutadania, especialment entre la població més jove. L'esdeveniment inclourà diverses activitats que es desenvoluparan a l'aire lliure.

La jornada començarà a les 17.30 hores a l'ermita de Sant Xotxim, on es realitzarà un cercavila amb dolçainers i tabaleters fins a arribar a la plaça Major. A la plaça, hi haurà diferents tallers com un taller de cabuts per als més menuts i un taller de muixeranga. També es realitzarà una demostració de l'antic ball de la Jota de Nules.

Per a finalitzar, tot el públic assistent tindrà l'oportunitat de gaudir d'una xocolatada preparada per l'Associació "Amas de Casa" de Nules.

La Festa dels Cabuts compta amb la col·laboració i organització de diverses entitats locals com l'Associació Cultural la Corretjola, la Colla de Dolçainers i Tabaleters "El Garbell" de Nules, l'Associació local de "Amas de Casa y Consumidores de Nules" i la Muixeranga de la Plana, amb el suport de la regidoria de Tradicions de l'Ajuntament de Nules. Aquesta col·laboració permet garantir l'èxit i la difusió d'aquesta tradició tan arrelada a la localitat.

Te puede interesar
Lo más visto