La Generalitat ha adjudicat les obres del projecte de l'itinerari ciclopeatonal que unirà Beniferri i Benimàmet, en les proximitats de la carretera CV-30.

La Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat ha adjudicat les obres de permeabilització ciclopeatonal al costat de l'enllaç de l'autovia CV-30, que unirà Beniferri i Benimàmet.

Política 05 de mayo de 2023 Redacció Redacció
230505_foto1_Recreación virtual futura pasarela sobre la CV-30

Aquestes obres, que compten amb un pressupost de 3,1 milions d'euros i un termini d'execució de 15 mesos, són finançades per la Unió Europea-*NextGenerationEU a través del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència. El seu objectiu principal és millorar la comunicació entre el nucli urbà de València i els desenvolupaments urbanístics de Burjassot situats en el marge sud de l'autovia CV-35.

L'itinerari principal projectat tindrà una longitud aproximada d'un quilòmetre i discorre principalment per la zona de protecció de la CV-30, vorejant l'enllaç per l'est i el nord.

El recorregut començarà en el carril bici existent en la rotonda del carrer del Camp del Túria amb l'Avinguda Maestro Rodrigo i seguirà paral·lel al ramal d'accés a la CV-30 en direcció Ronda Nord. Després de creuar aquest ramal i el tronc principal de l'autovia, continuarà per la zona enjardinada de l'enllaç i creuarà el ramal provinent de la CV-35.

En el seu tram final, avançarà cap al nord paral·lel al camí de servei fins a connectar amb el carrer Bernardo Prieto de Benimàmet.

El nou itinerari ciclopeatonal ha sigut dissenyat amb un ample de 5 metres i comptarà amb carrils separats per a ciclistes i vianants, així com baranes de protecció, àrees enjardinades i il·luminació. A més, serà completament accessible per a persones amb mobilitat reduïda. També s'han previst dues àrees de descans equipades amb bancs i aparcabicicletas.

El projecte també inclou un ramal provisional de connexió amb la zona terciària de Burjassot, pendent de desenvolupament al costat de la urbanització definitiva. Aquesta connexió discorrerà en paral·lel a la carretera que uneix Benimàmet amb Burjassot i acabarà en la vorera de la glorieta del Camí Fons de Beniferri, prop del centre comercial d'Ademuz.

Te puede interesar
Lo más visto