L’Ajuntament de Betxí suspén les Festes dels Kintos i les Majors de Setembre

L'emergència sanitària ha fet que les autoritats prenguen finalment aquesta decisió

Sanitat 22 de junio de 2020 REDACCIÓ
betxi

L’Ajuntament de Betxí ha adoptat la decisió de suspendre les Festes Majors de Setembre 2020, en honor al Santíssim Crist de la Pietat, a causa de la pandèmia de la COVID-19. Les mesures dictades pel Reial Decret 21/2020, de 9 de juny, en matèria de prevenció, contenció i coordinació per fer front a la crisi sanitària així ho aconsellen. Ja que es tracta d'unes festes de poble amb bastant concentració de persones.

L’alcalde de la població, Alfred Remolar, considera que el compliment de la normativa sanitària fa que «siga inviable poder organitzar enguany les festes». Així doncs, ha manifestat: «hem d’evitat a tota costa les activitats multitudinàries i, en no poder garantir la seguretat, creiem que la millor decisió és cancel.lar les celebracions».

Des de l’alcaldia, es van mantindre reunions amb els kintos i la comissió de bous. I, tot i que l’anunci s’ha retardat algunes setmanes, es va preferir avançar la decisió per poder planificar i establir el calendari escolar del pròxim curs amb esta incògnita ja resolta.

Encara així, el consistori treballa per dissenyar una programació cultural i d'oci per als mesos d’estiu. Aquesta es complementarà amb les recents iniciatives d’obertura de la piscina municipal i d’organització de l’Escola d’Estiu. Tot coordinat amb els criteris de seguretat i salut que determina l’actual situació.

Te puede interesar
Lo más visto